Χαρδαλιάς: 25 θετικά κρούσματα κορονοϊού στον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα


Αναφερόμενος στην Λάρισα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο.  Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης, Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» δήλωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση των 18:00, για τον κορονοϊό.

Αναφερόμενος στην Λάρισα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα. Όπως είπε, τηρούνται οι όροι και οι κανόνες και καραντίνας στην περιοχή της Νίκαιας ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους δήμους. Συνολικά σε καραντίνα στη χώρα βρίσκονται 5.500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά. «Είναι ώρα για ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στο κοινό σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Νωρίτερα, το Σάββατο, μεταφέρθηκαν, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ,από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορονοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης. Αυτό προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας,

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από τη συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, έπειτα από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών-Αναστέλλονται για 10 μέρες 4 λαϊκές

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να σπάσουμε το κεντρικό μήνυμα. Μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Από τα 214 άτομα που ήρθαν την Παρασκευή με τέσσερις πτήσεις, είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού λαϊκών αγορών. Από 111 στην Αττική έχουν διπλασιαστεί. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από την προσεχή Δευτέρα.  Την ίδια ώρα αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.