Στο Δημαρχείο Ρόδου η Φώφη Γεννηματά

Δήμος Ρόδου

Την πρόεδρο του Κιν.Αλ. κα Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, στο πλαίσιο των επισκέψεών της στην Ρόδο και στο Καστελόριζο. Την κα Φώφη Γεννηματά συνόδευαν ο κος Κώστας Σκανδαλίδης, και η κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Καμπούρης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά- Μαγιόγλου και Γιάννης Καμπούρης. H επανεκκίνηση του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς είναι ο κινητήρας των τοπικών οικονομιών των νησιών και οι συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας δημιουργούν μεγάλες αβεβαιότητες γι αυτό το καλοκαίρι. Γι αυτό και τονίστηκε η ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ώστε ο τουρισμός να αντέξει στις μεγάλες δυσκολίες της συγκυρίας. Συζητήθηκαν ακόμη, θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την Τουρκία και έχουν ειδικό βάρος για τους ακρίτες των νησιών, όπως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και το κλίμα έντασης που καλλιεργείται σε μία θάλασσα που πρέπει να ενώνει, σε τουριστική,οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική προκοπή, και όχι να χωρίζει.

Στη συζήτηση τονίστηκε τέλος, η ανάγκη για υπεύθυνη στάση μπροστά στην πελώριες προκλήσεις της συγκυρίας και συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό