«Οι ξενοδόχοι δεν είναι ήρωες…είναι ρεαλιστές»

Για μια χαώδης κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των ξενοδοχείων κάνει λόγο ο ξενοδόχοςκαι πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βασίλης Μηναϊδης, με δηλώσεις του στον «Topfm» ενόψει της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει αύριο κι επίσημα στο νησί μας.

Ο κ. Μηναϊδης υποστηρίζει πως το άνοιγμα των ξενοδοχείων δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους ξενοδόχους καθώς βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανής κατάσταση για τον τουρισμό, ωστόσο ευελπιστεί πως τα πράγματα θα άλλαξουν προς το καλύτερο μέχρι τις 15 του μηνός οπότε και θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τουλάχιστον στις κρατήσεις.

Παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι ακυρώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ο κ. Μηναϊδης υποστηρίζει πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα σε νέες κρατήσεις από ξένους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας.

Ερωτηθείς επίσης να σχολιάσει την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου δήλωσε πως «δυστυχώς ο Ιούλιος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας και βρισκόμαστε μπροστά σε μια χαώδη κατάσταση. Οι ξενοδόχοι δεν είμαστε ήρωες, είμαστε όμως ρεαλιστές και ευελπιστούμε πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά». Ο ίδιος δηλώνει πάντωςσυγκρατημένα αισιόδοξος και πιστεύει ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού για να υποδεχθούν τουρίστες και αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως και από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η φετινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη χρονιά για ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, αφούαπό τη μια έχουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία και από την άλλη να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους ξένους τουρίστες που θα έρθουν για διακοπές στο νησί μας.

Μένη Θεοδοσίου

Βασίλης Μηναϊδης