Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε Ρόδο και Σύμη για το «Φύλακας Άγγελος»


Στη Ρόδο βρέθηκε χθες το πρωί ο γνωστός ηθοποιός και επιχειρηματίας Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνέχεια των ταξιδιών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα για την ίδρυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  «Φύλακας Άγγελος», που απευθύνεται σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά.

Αρχικά, ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του σωματείου «Φύλακας Άγγελος»πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου μαζί με τη φίλη του και γνωστή καθηγήτρια στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών, Τόνια Μοροπούλου όπου και συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους ΤηλέμαχοΚαμπούρη και Κώστα Ταρασλιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τα μέλη του Σωματείου «Φύλακας Άγγελος», Τάσος Ντουγκας και Γιάννης Κόνσουλας, καθώς επίσης και η επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας και μέλος του Συλλόγου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» κυρία Μαίρη Μοσχή.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο παιχνίδι επιβίωσης «Survivor», δεν έχει διστάσει να αναφερθεί κατά καιρούς στην ευαισθησία που έχει απέναντι στα παιδιά, ειδικά όταν αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Αυτό αποτέλεσε και η αφορμή για τη δημιουργία του σωματείου, στόχος του οποίου είναι η παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κυρίως προς τα κακοποιημένα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε με φίλους του από τη Ρόδο, αφού ως γνωστόν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερους δεσμούς από το παρελθόν με το νησί και με άτομα που έχουν κυρίως σχέση με το ποδόσφαιρο. 

Ανάμεσα τους και ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ρόδος, Χρυσόστομος Ψέλλας, με τον οποίο διατηρεί άρτιες φιλικές σχέσεις μαζί του μέχρι και σήμερα.

Ο Γιώργος. Αγγελόπουλος  αγωνίστηκε για λογαριασμό της ΠΑΕ Ρόδος την σεζόν 2005 – 2006 οπότε και βρισκόταν στην Γ’ Εθνική, για να επιστρέψει και πάλι στη Ρόδο το 2009, στην Β’ Εθνική όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική καριέρα του το Μάιο του 2010.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Ρόδο, ο κ. Αγγελόπουλος μετέβη στην Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη, για να εκπληρώσει το καθιερωμένο τάμα του, όπου και θα παραμείνει μέχρι και αύριο.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα επισκεφθεί και πάλι το νησί της Ρόδου, τον επόμενο μήνα, για να κάνει τις διακοπές του, σε συνδυασμό με δράσεις που αφορά στην ολοκλήρωση δημιουργίας χώρων υποδοχής για το έργο «Φύλακας Άγγελος».

Μένη Θεοδοσίου