Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για 10 μέρες

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για 10 μέρες

“Είμαι πρόθυμος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μία εβδομάδα με 10 μέρες για να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στο άνοιγμα της αγοράς, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για το ότι ο σκοπός δεν πρέπει ποτέ να είναι κατασταλτικός αλλά σκοπός συμμόρφωσης για να χτίσουμε -όπως είπε- μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που επέδειξαν προκλητικότατες συμπεριφορές που δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες” ανάφερε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε κατά την τριτολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

“Η απόφαση πάρθηκε από τους ειδικούς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο εκτός από τις κόκκινες περιοχές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με click-away και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το άνοιγμα της αγοράς” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων, είπε ο πρωθυπουργός.