Ψέλλας για μητρώο: «Απαιτείται ελαστικότητα, ασέβεια προς τους παράγοντες»

Παύλος Nτοκόουπιλ
Την ανάγκη να αντιμετωπίσει το υφυπουργείο Αθλητισμού με μεγαλύτερη κατανόηση και ελαστικότητα το θέμα της ένταξης των σωματείων στο νέο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α, επισημαίνει με δηλώσεις του στο «δσπορ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ, Χρυσόστομος Ψέλλας.


Όπως σημειώνει, με αφορμή την έγγραφη προτροπή του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη προς τους Δήμους της χώρας να αφήσουν εκτός γηπέδων τα σωματεία που δεν θα μπουν στο μητρώο, τα ζητήματα που αφορούν στη νομιμότητα των συλλόγων το ίδιο ποδόσφαιρο τα έχει λύσει προ πολλού, υπενθυμίζει πως η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα πρέπει να παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος, τονίζει πως οι ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής επιβάλλουν την επίδειξη ελαστικότητας, ενώ κάνει λόγο για ασέβεια προς τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων. Τη τοποθέτηση του Χρυσόστομου Ψέλλα:
«Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε αν οι αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρονται και στα ποδοσφαιρικά σωματεία. Για να έχουν ισχύ οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για τον χώρο του ποδοσφαίρου, οφείλουν να έχουν την έγκριση από την UEFA και τη FIFA και να περάσουν στον ΚΑΠ, οπότε νεότερα θα υπάρξουν μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των διεθνών ομοσπονδιών με εκείνους της πολιτείας.
Οφείλω να υπενθυμίσω πως το ποδόσφαιρο τη λύση για τα σωματεία-σφραγίδες, την έχει ήδη βρει χωρίς να χρειαστεί βοήθεια.
Όταν ένας σύλλογος δεν συμμετέχει στις διοργανώσεις, δεν έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης στις γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων, δεν επιχορηγείται και μετά από δύο χρόνια απραξίας, διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΠΟ.
Ξεκαθαρίζω πως προφανώς και πρέπει να υπάρχει νοικοκυριό και να διασφαλιστεί η ισονομία, όμως εν μέσω πανδημίας και της δύσκολης καθημερινότητας, είναι αναγκαίο να επιδεικνύεται κατανόηση και ελαστικότητα.


Τα οικονομικά των σωματείων και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα, η κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών είναι για όλους η πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, η ανασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής είναι τεράστια και αν μη τι άλλο, η όλη διαδικασία σε σχέση με την ένταξη στο αθλητικό μητρώο θα έπρεπε να είναι λιγότερο πιεστική.
Υπό τις σημερινές συνθήκες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, όπου τα πάντα υπολειτουργούν, σε όλους τους κλάδους επιδεικνύεται, αλλού λιγότερο κι αλλού περισσότερο, ελαστικότητα. Το μόνο που δεν την επιδεικνύει είναι το υφυπουργείο Αθλητισμού για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δείχνοντας ασέβεια προς όλους εκείνους που δίνουν καθημερινή μάχη για να το κρατήσουν ζωντανό».
πηγή dimokratiki.gr