Η Ρόδος πήρε μεγάλο «διπλό» στο Βόλο, 1-2 τη Νίκη

Η Ρόδος πήρε μεγάλο «διπλό» στο Βόλο, 1-2 τη Νίκη, με τον Πίτκα να πιάνει πέναλτι στο 90′ και τον Μαρτσκάκη να σκοράρει στο 95′.

Απίστευτο θρίλερ και μεγάλο «διπλό» με ανατροπή για τη Ρόδο κόντρα τη Νίκη Βόλου.

Σε ένα ματς που όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρόδος τα έφερε όλα τούμπα στο Βόλο, βγάζοντας αντίδραση μετά το γκολ του Μέτσε στο 49′.

Το λάθος του Περιστερίδη έφερε την ισοφάριση με τον Τσίπρα στο 69′, ενώ στο 90′ ο Πίτκας έπιασε πέναλτι σε εκτέλεση του Ροχάνο.

Το γκολ της ανατροπής πέτυχε ο Μαρτσάκης στο 95′.

Χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με ένταση και δυνατές μονομαχίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στη Νέαπολη. Η Νίκη Βόλου είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Ρόδος με σωστή αμυντική τακτική επιδίωξε να χτυπήσει στην αντεπίθεση δίχως όμως να είναι απειλητική.

Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν στο 7′ όταν ο Ροχάνο με ατομική ενέργεια αστόχησε σε τετ α τετ. Είναι χαρακτηριστικό πως δόθηκαν 4 λεπτά καθυστερήσεις καθώς το ματς βασίστηκε στη δύναμη με τις διακοπές λόγω τραυματισμών να είναι αρκετές.

Η Ρόδος μάλιστα έχει παράπονα από τη διαιτησία και ειδικά την συγκεκριμένη φάση που θα δείτε παρακάτω:

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γρήγορο γκολ από τη Νίκη Βόλου. Στο 49′ και μετά από κεφαλιά του Μακρή στο δοκάρι, ο Μέτσε έγραψε το 1-0 σε κενή εστία. Στο 59′ ο Κρουθ έχασε απίστευτη ευκαιρία καθώς ο Πίτκας τον σταμάτησε με τα πόδια.

Η Ρόδος δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Από απίθανο λάθος του Περιστερίδη που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Τσίπρας έκανε το 1-1 στο 69′. Ακολούθησε εντυπωσιακή νέα επέμβαση του Πίτκα σε σουτ του Γκονζάλες μετά από μια σεμιναριακή κομπίνα.

Στο 89′ ο Ροχάνο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Καψάλη στην περιοχή, όμως, ο Πίτκας με τρομερή επέμβαση κράτησε το 1-1 στην εκτέλεση του παίκτη της Νίκης. Αξίζει να σημειωθεί οτι πριν τη φάση με τον Ροχάνο, υπήρξε και υποψία πέναλτι υπέρ της Ρόδου, με το διαιτητή να μην δείχνει κάποια παράβαση.

Το γκολ της ανατροπής για την Ρόδο, που ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 95′ από  λάθος της άμυνας και πλασέ του Μαρτσάκη που υπέγραψε το τελικό 1-2.

Νίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης, Πολίμος (80′ Σαλαμούρας), Καλουτσικίδης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπόσιο (64′ Γκονζάλες), Μέτσε, Λούκας Γκαρσία, Τζοβάρας (56′ Μπιτσάκος), Κρουθ, Ροχάνο.

Ρόδος (Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Σουλάι (56′ Νικολόπουλος), Μπαξεβάνος, Καραγεώργης, Τσίπρας (78′ Μαρτσάκης), Αρναρέλης, Σέρεντιουκ (74′ Βουργουντζής), Μακρής (56′ Δελαπόρτας (78′ λ.τ Ριτάκο).