ΕΠΣΔ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ενημερώνουμε τα σωματεία της δύναμης μας ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ιδιότητας και μετεγγραφών ποδοσφαιριστών 2021 της ΕΠΟ, όλα τα Δελτία αθλητικής ιδιότητας ερασιτεχνών, είτε ΠΑΕ είτε Σωματείων από 01.07.2021 θα είναι ορισμένου χρόνου, με ελάχιστη διάρκεια το ένα (1) έτος και μέγιστη τα πέντε (5) έτη. Κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά και μόνο η πρώτη εγγραφή ανηλίκων ποδοσφαιριστών, θα δύναται να είναι ορισμένου χρόνου με ελάχιστη διάρκεια το ένα (1) έτος και μέγιστη τα επτά (7) έτη. Σε κάθε περίπτωση η λήξη ισχύος του κάθε Δελτίου αθλητικής ιδιότητας είναι η λήξη εκάστης αγωνιστικής περιόδου.

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται σε αντικατάσταση όλων των  Δελτίων αθλητικής ιδιότητας με δελτίο νέου τύπου (επανέκδοση) για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν ήδη στη δύναμη τους το αργότερο έως την 30.06.2022. Η διάρκεια όλων των υφιστάμενων δελτίων που δεν θα αντικατασταθούν/επανεκδοθούν και δεν είναι ήδη χαρακτηρισμένα ως δελτία ορισμένου χρόνου παρελθόντων ετών, θα έχουν υποχρεωτικά ημερομηνία λήξης την 30.06.2024.  Από την 01.07.2024 και έπειτα η διάρκεια ισχύος των Δελτίων αθλητικής ιδιότητας δύναται να συμφωνηθεί μεταξύ των μερών ελεύθερα, εντός των ανωτέρων αναφερθέντων χρονικών ορίων.

Ποδοσφαιριστές των οποίων τα Δελτία αθλητικής ιδιότητας παλαιού τύπου δεν αντικατασταθούν, παραμένουν στη δύναμη του σωματείου έως την 30.06.2024, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες του οργανωμένου ποδοσφαίρου και τυχόν συμμετοχή τους θα θεωρείται αντικανονική μετά την υποβολή σχετικής ένστασης (άρθρο 23 Κ.Α.Π.)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΘΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ενόψει της έναρξης της νέας μεταγραφικής περιόδου 2021-2022, που επισήμως θα ξεκινήσει στις 02 Αυγούστου 2021, ενημερώνουμε τα Σωματεία της δύναμης μας  για τη δική τους διευκόλυνση και για την ορθή συμπλήρωση των νέων εντύπων των «ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ/ΣΤΡΙΑΣ», τα ακόλουθα:

  1. Το πλαίσιο (κουτάκι) «ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»,  αφορά την υποσχετική/δανεισμό ποδοσφαιριστή (εικόνα 1*)
  2. Το πλαίσιο (κουτάκι) «ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Α.Ι.», αφορά τους ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στο ρόστερ του σωματείου(εικόνα 1*)

Εικόνα1*

Τα δελτία υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι δελτία ορισμένου χρόνου (πρώτη εγγραφή, επανεγγραφή ή και μετεγγραφή) θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο  (εικόνα 2*). Στο πλαίσιο (κουτάκι) της διάρκειας των δελτίων αθλητικής ιδιότητας σε έτη, θα δηλώνεται η επιθυμητή διάρκεια με ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτής. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι στην πίσω όψη του εντύπου δεν υπάρχει πλέον η δήλωση του ορισμένου χρόνου.

Στην περίπτωση ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Δ.Α.Ι., αυτόματα ο χρόνος ισχύος του Δελτίου θα είναι έως τις 30.06.2024.

Εικόνα 2*

Όλοι οι υπογράφοντες των εντύπων είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν το πλήρες ονοματεπώνυμο τους κάτω από την υπογραφή τους.

Στο πίσω μέρος του εντύπου η δήλωση κηδεμόνα, στις περιπτώσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών παραμένει, με την υποχρέωση του γνησίου υπογραφής εκ μέρους του κηδεμόνα του ανηλίκου. (εικόνα 3*)

Εικόνα 3*

Υποχρεωτικά το έντυπο θα πρέπει να φέρει φωτογραφία του ποδοσφαιριστή/στριας  σφραγισμένη και για την έκδοση του δελτίου υποχρεωτικά φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή (σε cd ή σε στικάκι ή με email) (εικόνα 4*).

Εικόνα 4*

Υποχρεωτικά μαζί με την αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή,  που αφορά στην επανέκδοση δελτίου, θα πρέπει να υποβάλλεται η ηλεκτρονική φωτογραφία, το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας (για έλληνες) και διαβατήριο (για αλλοδαπούς) καθώς και το έντυπο για «πράξη συναίνεσης των προσωπικών τους δεδομένων», σε περίπτωση που δεν έχουν ήδη καταθέσει,  με γνήσιο υπογραφής από τα ΚΕΠ.

Στις περιπτώσεις μετεγγραφών και επανεγγραφών, απαιτούνται μαζί με  την αίτηση μεταβολών, η ηλεκτρονική φωτογραφία, η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή και  το έντυπο για «πράξη συναίνεσης των προσωπικών τους δεδομένων», σε περίπτωση που δεν έχουν ήδη καταθέσει,  με γνήσιο υπογραφής από τα ΚΕΠ.

Για κάθε δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανάλογα: 1) της κατηγορίας του σωματείου, 2) την πράξη (μεταγραφή, πρώτη εγγραφή, επανεγγραφή, επανέκδοση) και 3) τη διάρκεια σε έτη των δελτίων,  έχει ορισθεί και το ανάλογο παράβολο από την ΕΠΟ.

Να επισημάνουμε ότι απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού στην αίτηση και δεν θα παραλαμβάνεται,  για οποιοδήποτε λάθος θα πρέπει  να συμπληρώνεται εκ νέου.