Η προκήρυξη για Β’&Γ’ Κατηγορία

Β’- ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-2022

Άνοδος:  οι τρείς πρώτοι στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, κάθε ομίλου (1ος και 2ος Όμιλος Ρόδου και όμιλος Νήσων), ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο τρείς ομάδες (3).

Υποβιβασμός: οι δύο τελευταίοι στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, από τον 1ο και 2ο Όμιλο Ρόδου, υποβιβάζονται στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, σύνολο δύο (2) ομάδες.

Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί ή αποβληθεί πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας  Δωδεκανήσου,  καταλαμβάνει αυτόματα την τελευταία θέση στη βαθμολογική κατάταξη του ομίλου που συμμετέχει και υποβιβάζεται στη Γ’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. Στην περίπτωση αυτή η δεύτερη ομάδα που θα υποβιβασθεί στη Γ΄ Κατηγορία  Δωδεκανήσου, θα προκύψει από  μονό αγώνα μπαράζ, μεταξύ του προτελευταίου  του ομίλου που υπήρξε η παραίτηση, με τον τελευταίου του άλλου ομίλου. Σύνολο δύο (2) ομάδες. (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021)

B’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
1ος ΟΜΙΛΟΣ2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΗΣΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΔΟΥ
ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
ΣΥΜΗΤΗΛΟΣ 
ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΑΦΑΝΤΟΥΔΑΜΑΓΗΤΟΣ 
Α Ε ΚΥΠΡΟΣΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΩΝ
ΠΟΛΥΣΤΡΑΤΟΣ ΝΗΡΕΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΣΣΑΡΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΑΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ
ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ
ΙΠΠΟΤΕΣΟ Φ ΙΣΤΡΙΟΥ

Βαθμολογική κατάταξη ομάδων

Στους αγώνες πρωταθλημάτων οι αγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με τρεις (3) βαθμούς, σε περίπτωση ισοπαλίας με ένα (1) βαθμό και σε περίπτωση ήττας με μηδέν (0) βαθμούς.

Οι ομάδες κατατάσσονται, κατά σειρά, στον βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν η καθεμιά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ή ισοβαθμιών ομάδων, ισχύει το Άρθρο 20 του ΚΑΠ, παρ. 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14.

Γ’ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-2022

Άνοδος: οι δύο  πρώτες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, ανέρχεται στην Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου. (απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΣΔ Νο 34/06.09.2021)