Ελλάδα-Σουηδία 2-1

Αυτή ναι, ήταν Ελλάδα! Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σχιπ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, έβγαλε ψυχή και τσαμπουκά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και κατάφερε να «λυγίσει» την Σουηδία 2-1.

Κάπως έτσι, η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς μετά το πέρας 4 αγωνιστικών και στο -3 από τη δεύτερη Σουηδία, συνεχίζοντας να ελπίζει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Την ίδια ώρα, όμως, η Ελλάδα έδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό της κόντρα σε Γεωργία και Κόσοβο, αφού η σημερινή της εμφάνιση δεν είχε καμία σχέση με το… έκτρωμα των δύο περασμένων αγώνων που ψαλίδισαν τις ελπίδες πρόκρισης.

Ο Μπακασέτας με… παλικαρίσιο γκολ μετά από συνδυασμό με τον Δουβίκα, για να έρθει ο Παυλίδης από ασίστ του Τζόλη να γράψει το 2-0. Οι Σουηδοί μείωσαν στο τελικό σκορ με τον Κουάεσον.


Η Εθνική Ομάδα, σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και με την παρουσία έστω και λίγων φιλάθλων στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε τη δυνατή και φορμαρισμένη Σουηδία με 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το 1-0 πέτυχε ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο 62΄ μετά από συνδυασμό με τον Τάσο Δουβίκα, σε μια αντιστροφή των ρόλων σε σχέση με το γκολ του νεαρού επιθετικού στο Κόσοβο και το 2-0 ο Βαγγέλης Παυλίδης στο 78΄, σε υποδειγματική αντεπίθεση της Εθνικής. Το γκολ αυτό κατακυρώθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το VAR. Οι Σουηδοί μείωσαν στο 80΄ με τον Κουάισον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την κατακύρωση του 2ου γκολ της Ελλάδας, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έτρεξαν και αγκάλιασαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ…

Λίγο πριν τη λήξη του ματς οι φίλαθλοι στις εξέδρες τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο και οι διεθνείς μας αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ανταπέδωσαν τη στήριξη καθώς συγκεντρώθηκαν στην πλευρά τους, τους χειροκρότησαν θερμά και αποθεώθηκαν από αυτούς, για να γραφτεί έτσι ο επίλογος σε μια πολύ όμορφη βραδιά.



Το παιχνίδι αυτό ωστόσο, πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, προσέφερε στους και δύο ξεχωριστές στιγμές: 

Πριν την έναρξη του αγώνα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τίμησε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Βασίλη Τοροσίδη. Τη φανέλα με το όνομα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και τον συμβολικό αριθμό “101”, όσες και οι συμμετοχές του παλαίμαχου διεθνούς, απένειμε ο ένας και μοναδικός, ο αγαπημένος των Ελλήνων φιλάθλων, Όττο Ρεχάγκελ!



Επίσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας ως παρακαταθήκη στην πατρίδα μας το σπουδαίο έργο του.



MVP του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Τάσος Μπακασέτας.

Στο παιχνίδι κόπηκαν 3471 εισιτήρια.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Κόσοβο-Ισπανία 0-2.