Πρωταθλήματα Κ16&Κ14

Επιτροπή Πρωταθλήματος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-2023

Επιτροπή πρωταθλήματος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16

Στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01/01/2007-31/12/2008 και (υποχρεωτικά εφτά ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές στην 11άδα, που να έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές  εθνικές ομάδες). Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές  εθνικές ομάδες.

Α. Το πρωτάθλημα Κ-16 θα διεξαχθεί σε ένα ή περισσοτέρους ομίλους για τις ομάδες Ρόδου ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής και σε ένα ή περισσοτέρους ομίλους νήσων.

Β. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ηλικίας της προβλεπόμενης, αυτή θα θεωρείται αντικανονική και το υπαίτιο Σωματείο θα υφίσταται τις συνέπειες του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Γ. Στην κατηγορία Κ-16 όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με δελτίο αθλητικής ιδιότητας και Κάρτα Υγείας Αθλητή, για τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στον αγώνα νόμιμα συμπληρωμένες (απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152)

Δ. Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού, σε περίπτωση που δεν παρευρίσκεται ιατρός ο αγώνας δεν αρχίζει και κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και εφαρμόζεται το άρθρο 21 του ΚΑΠ.

Ε. Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, έντεκα (11) τακτικοί και εννέα (9) αναπληρωματικοί εκ των οποίων οι επτά έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν σαν αλλαγή σε τρεις διακοπές του αγώνα για την κάθε ομάδα. (Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ)

ΣΤ. Διάρκεια Αγώνα: κάθε αγώνας θα έχει διάρκεια ογδόντα λεπτά (80΄), σαράντα λεπτά  ανά ημίχρονο, με υποχρεωτική ανάπαυλα έως δεκαπέντε λεπτά (15΄).

Ζ. Οι ποινές που επιβάλλονται στο πρωτάθλημα υποδομών (Κ-16 και Κ-14) εκτίονται μόνο σ’ αυτά. Ποινές που επιβάλλονται στο πρωτάθλημα και κύπελλο  ανδρών  δεν εκτίονται σε πρωτάθλημα  υποδομών (Κ-16 και Κ-14 κτλ) .

 Η. Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να παραλαμβάνουν από την Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ. το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των αγώνων (γήπεδο και ώρα αγώνων) και  από τον ιστότοπο της Ε.Π.Σ.Δ. www.epsdod.gr  με ευθύνη των αντιπρόσωπων τους.

Θ. Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα Υποδομών (Κ-16 και Κ-14) εκτός των ποινών που προβλέπει ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ (300€). (Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ).

Επιτροπή Πρωταθλήματος

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-14

Στο πρωτάθλημα Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01/01/2009-31/12/2010 και νεότεροι.

Το πρωτάθλημα Κ-14 θα διεξαχθεί σε ένα ή περισσοτέρους ομίλους για τις ομάδες Ρόδου ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής και σε ένα ή περισσοτέρους ομίλους νήσων.

Σε περίπτωση δύο ομίλων στο Κ-14, οι δυο πρώτοι στη βαθμολογική κατάταξη του κάθε ομίλου Ρόδου, συμμετέχουν σε ένα mini πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων, σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, ώστε να ανακηρυχτεί ο πρωταθλητής του Κ-14. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν το mini πρωτάθλημα με +2 βαθμούς. Οι δύο δεύτεροι με 0 (μηδέν) βαθμούς. Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων του mini πρωταθλήματος, ο πρώτος σε βαθμούς ανακηρύσσεται σε Πρωταθλητή του Κ-14. (Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ)

Σε περίπτωση χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ηλικίας της προβλεπόμενης, αυτή θα θεωρείται αντικανονική και το υπαίτιο Σωματείο θα υφίσταται τις συνέπειες του άρθρου 23 του ΚΑΠ.  

Ποινές που επιβάλλονται στο πρωτάθλημα υποδομών (Κ-16 και Κ-14) εκτίονται μόνο σ’ αυτά. Ποινές που επιβάλλονται στο πρωτάθλημα και κύπελλο ανδρών δεν εκτίονται σε πρωτάθλημα υποδομών (Κ-16 και Κ-14) .

Στην κατηγορία Κ-14 όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με δελτίο αθλητικής ιδιότητας και Κάρτα Υγείας Αθλητή, για τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στον αγώνα νόμιμα συμπληρωμένες (απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152)

Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού, σε περίπτωση που δεν παρευρίσκεται ιατρός ο αγώνας δεν αρχίζει και κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και εφαρμόζεται το Άρθρο 21 του ΚΑΠ.    

Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα Υποδομών (Κ-16 και Κ-14) εκτός των ποινών που προβλέπει ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ (300€). (Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η διάρκεια του κάθε αγώνα του πρωταθλήματος Κ-14 θα είναι 70΄ λεπτά (δυο ημίχρονα των 35΄ λεπτών έκαστο) με υποχρεωτική ανάπαυλα έως δέκα λεπτά (10΄).

Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται είκοσι (20) ποδοσφαιριστές, έντεκα (11) τακτικοί και εννέα (9) αναπληρωματικοί, οι επτά εξ αυτών (αναπληρωματικών) έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν σαν αλλαγή σε τρεις διακοπές του αγώνα για κάθε ομάδα.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές  εθνικές ομάδες.

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των ομάδων με δική τους ευθύνη και φροντίδα από την Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ.

Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να παραλαμβάνουν από την Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ. το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των αγώνων (γήπεδο και ώρα αγώνων) και από τον ιστότοπο της Ε.Π.Σ.Δ. www.epsdod.gr με ευθύνη των αντιπρόσωπων τους.

Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα και ανάλογα με την πορεία του  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ να ορίσει εμβόλιμες αγωνιστικές στα μέσα της εβδομάδος.

Σε περίπτωση που μία ομάδα παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα Υποδομών (Κ-16 και  Κ-14) εκτός των ποινών που προβλέπει ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο τριακόσια ευρώ (300€). (Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ).

Μέγεθος μπάλας Νο 5.