Χαιρετισμός του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δ.Ε.Ε.Π.Δωδεκανήσου Ν.Δ.


Κυρίες & Κύριοι,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ, καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, με χαρά, και με επιτυχίες παντού. Να είναι το 2023, χρονιά που θα ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά, και την Ελλάδα, και τη Ρόδο μας.

Αυτό βέβαια δεν αρκεί, να είναι μόνον Ευχή. Πρέπει να είναι και Απόφαση, πρέπει να είναι και Δουλειά, Αγώνας, Προσπάθεια. Τίποτα σημαντικό και μεγάλο, ΔΕΝ είναι εύκολο. Αλλά εμείς οι Ροδίτες, έχουμε αποδείξει, πως ξέρουμε από δύσκολα, ξέρουμε να τα καταφέρνουμε, και να βγαίνουμε νικητές.

Καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά, τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, τον Μανώλη Κουτουλάκη, που μας τιμά απόψε, με την παρουσία του. Έχουμε μια στενή συνεργασία, και ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους μας, είναι να προχωρήσουμε γρήγορα, το λιμάνι της Καμείρου. Να δημιουργήσουμε, μια πραγματική θαλάσσια πύλη, για τη δυτική Ρόδο, που το αξίζει, και που το δικαιούται. Ένα έργο, που θα φέρει σημαντική αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή, και θα δώσει χειροπιαστά οφέλη, στους κατοίκους της δυτικής ακτής.

Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο, για κάθε έργο, που κάνουμε. Να φτάνει στον Δημότη. Να το ζει, να το χαίρεται, να γίνεται ευκαιρία για να βελτιώσει, όχι μόνο την καθημερινότητά του, αλλά και τη Δραστηριότητά του, το Επάγγελμά του, την Επιχείρησή του. Το οικογενειακό του, Βιοτικό Επίπεδο. Η ανάπτυξη, ΔΕΝ είναι μια αφηρημένη ιδέα. Πρέπει να τη νιώθει, ο απλός καθημερινός άνθρωπος στην Τσέπη του, στο Εισόδημά του, στις Δυνατότητες που προσφέρονται στον ίδιο, ή στα παιδιά του, να μπορεί κάνει, το κάτι παραπάνω.

Γι’ αυτό, και έχει μεγάλη σημασία να τονίσω, πως οι προτάσεις μας, και τα αιτήματά μας, βρήκαν ανοιχτές πόρτες, ανοιχτά αυτιά, και ανοιχτά μυαλά, σε Αυτήν την κυβέρνηση. Με Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τα πιο μικρά, μέχρι τα πιο μεγάλα. Έτσι καταφέραμε, οι προσπάθειες που κάνουμε με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο, να πιάσουν τόπο. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα, την Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, και την αναγέννηση του Εθνικού Θεάτρου μας.

Αλλά και στην περιπέτεια της πανδημίας, η συνεργασία με την κυβέρνηση, και με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, υπήρξε Υποδειγματική. Κι έτσι κερδίσαμε αξιοπιστία, και χτίσαμε εμπιστοσύνη, τη διετία του 20-21, και την Κεφαλαιοποιήσαμε στον Τουρισμό μας, με το Ιστορικό Ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, το 2022. Και τώρα έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία, να πάμε ακόμη πιο ψηλά, στη σεζόν του 23. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, όταν ο τουρισμός μας, είναι ο αιμοδότης της Τοπικής Οικονομίας μας, και τα καλά αποτελέσματά του, διαχέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε Όλη την Κοινωνία της Ρόδου. Είναι υπόθεση Όλων ο τουρισμός, και γι’ αυτό έχει Μεγάλη Σημασία, να προσπαθούμε όλοι μαζί, προκειμένου να κατακτήσουμε, και νέες κορυφές.

Αυτό λοιπόν που πρέπει, να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, μπροστά στις κρίσιμες επιλογές, που έχουμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά, είναι πως οι επιτυχίες, ΔΕΝ είναι, Ούτε δεδομένες, Ούτε αυτονόητες. Πίσω από κάθε νίκη, υπάρχει προετοιμασία. Πίσω από κάθε καλό αποτέλεσμα, υπάρχει Προσπάθεια, υπάρχει Συνεργασία, υπάρχει Συνένωση Δυνάμεων.

Η εύκολη Κριτική, η μόνιμη Γκρίνια και η ισοπεδωτική Μιζέρια, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον τεράστιων προκλήσεων, ΔΕΝ λύνουν Κανένα Πρόβλημα. Πρακτικές & Εφαρμόσιμες Λύσεις, μπορούν να δώσουν, μόνον η Σταθερότητα, η Συνέπεια, η Αξιοπιστία, η Συνεργασία, το Σχέδιο.

Γι’ αυτό, και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, είναι πολύ σαφές: Μπροστά με λύσεις, ή Κύκλους γύρω από τον εαυτό μας, με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται; Νέα ρεκόρ και επιτυχίες, ή σαν τον Σίσυφο, θα κουβαλάμε το βράχο των προβλημάτων που στο τέλος θα μας καταπλακώνουν και μετά, Πάλι από την Αρχή; Με πυξίδα και χάρτη, ή στο άγνωστο με βάρκα τις ψευδαισθήσεις;

Είμαι βέβαιος, πως κάθε Ροδίτισσα και κάθε Ροδίτης, θα κρίνει αντικειμενικά, θα συγκρίνει αμερόληπτα, και θα αποφασίσει υπεύθυνα.

Διότι, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και τα λάθη πληρώνονται. Ενίοτε και με μερικά δισεκατομμύρια ευρώ! Αλλά κυρίως με προσωπικά δράματα, και με ανθρώπινο πόνο. 

Καλή χρονιά και πάλι, με δύναμη, να κερδίσουμε το καλύτερο που αξίζουμε, κι εμείς οι ίδιοι, και η Ρόδος μας, και η Πατρίδα μας.

Πολλά συγχαρητήρια, στην πάντα ακούραστη Πρόεδρο Έφη Χαραλαμποπούλου, και σε όλους όσοι συνέβαλαν, στο να μοιραστούμε, τις όμορφες στιγμές, αυτής της γιορτινής εκδήλωσης.

Σας ευχαριστώ.