Αντώνης Καμπουράκης : Απόλυτη ανάγκη να επιστρέψει όλο το νησί μας στην τουριστική κανονικότητα


Συζητήσαμε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τους Υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσο, την Υφυπουργό Έλενα Ράπτη, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Παράσχη, την Πρόεδρο της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, για το παρόν και το μέλλον του Ροδιακού Τουρισμού.

Στη συνάντηση αυτή, τόνισα την απόλυτη ανάγκη να επιστρέψει όλο το νησί μας στην τουριστική κανονικότητα, από το οποίο η χώρα έχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, ως προς την απασχόληση και τα τουριστικά έσοδα.
Εξήρα τη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν.Α. και τον ΕΟΤ, ώστε η Ρόδος να αποτελεί σήμερα, ένα ισχυρότατο τουριστικό προορισμό.

Η καλή εικόνα της Ρόδου, ενισχύεται και ενδυναμώνεται περεταίρω, από τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν οι Ροδίτες στους επισκέπτες, στις πυρόπληκτες περιοχές, και από τα τόσα πολλά θετικά σχόλια των ΜΜΕ και των επισκεπτών μας.
Και ακριβώς αυτά τα θετικά σχόλια, μετριάζουν τις πληγές που έχουμε υποστεί. Αποτελούν δε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, από ανταγωνιστές μας. Παρόλα αυτά, βασική επιδίωξη είναι να εκπέμψουμε το μήνυμα, ότι το νησί μας παραμένει σήμερα, ένας ζωντανός τουριστικός προορισμός.

Τόνισα, ότι πέρα από τις αποζημιώσεις των πληγέντων, η Ρόδος πρέπει να αποτελεί την προμετωπίδα της εθνικής τουριστικής καμπάνιας, φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Ανέφερα ότι ο Δήμος Ρόδου πρέπει να ενισχυθεί με πόρους, για την αποκατάσταση της εικόνας της, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Επίσης, πρέπει να ενισχυθεί, για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, και των υποδομών της.

Εργαζόμενοι όλοι μαζί, μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή τη μεγάλη κρίση, που βίωσε η Ρόδος μας, σε μία μοναδική ευκαιρία αποκατάστασης, ενός ώριμου τουριστικού προορισμού, όπου το βαθύ πράσινο του δάσους και της φύσης, θα επιστρέψει πιο δυνατό και πιο απλωμένο.