Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος 2023-24

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κλήρωσης για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2023-24, στο οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 72 ομάδες από όλη τη χώρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα ανά όμιλο
1ος όμιλος
2ος όμιλος
3ος όμιλος
4ος όμιλος

“Πετύχαμε τον στόχο μας”
Την κλήρωση της Γ΄ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, την οποία παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, διενήργησε και προλόγισε ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία σε όλους και εύχομαι οι στόχοι των ομάδων να επιτευχθούν μέσα από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε 4 ομίλους με 18 ομάδες έκαστος. Αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο της επιτροπής διοργανώσεων πριν από 3 χρόνια όταν παραλάβαμε ένα πρωτάθλημα με 10 ομίλους και 132 ομάδες. Τελικά πετύχαμε τον στόχο που είχε βάλει η επιτροπή. Επίσης είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι ημερομηνίες, τόσο της έναρξης του πρωταθλήματος όσο και της ολοκλήρωσής του, θα τηρηθούν απόλυτα. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου. Δεν θα υπάρχουν πλέον μπαράζ ανόδου για την Super League 2 καθώς οι 4 ομάδες που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους θα προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία.

Πρόκειται για το πολυπληθέστερο πρωτάθλημα των Εθνικών κατηγοριών με πολλές ιστορικές ομάδες να συμμετέχουν στους 4 ομίλους. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα και το ενδιαφέρον γιγαντώνεται. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στη σημερινή κλήρωση”.