Μια νέα εποχή ξεκινάει για την καθαριότητα, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος στη Ρόδο

Η υπογραφή της συμφωνίας – πλαίσιο για την αποκομι


Αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας – πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το νησί, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μια νέα εποχή ξεκινάει για την καθαριότητα,  την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος στη Ρόδο μας. Η υπογραφή της συμφωνίας – πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων με ορίζοντα τετραετίας και  άμεση έναρξη υλοποίησης για την πρώτη διετία, είναι μια μεγάλη δικαίωση για το Δήμο Ρόδου και για εμένα προσωπικά. Το ζήτημα δοκίμασε τα όρια ανοχής και αντοχής όλων μας, καθώς απαιτήθηκε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε πολλά επίπεδα,  προκειμένου να ξεπεράσουμε εμπόδια και σκοπέλους και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που αφήνει οριστικά πίσω το χθες, ανοίγοντας την «πόρτα» στο αύριο. 

Το νέο σύστημα που ξεκινάει τη λειτουργία του ανταποκρίνεται όχι μόνον στο αίτημα των Ροδιτών για καθαρή πόλη και καθαρό νησί αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει:

-​Την εναρμόνιση με τους στόχους και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. 

-​Την ανταπόκριση στις νέες νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα,  όπως το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα απόβλητα, την εναλλακτική διαχείριση και τις συναφείς αναπτυξιακές πολιτικές μέσω των οποίων δημιουργούνται νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης.  

-​Την υπεύθυνη και αποτελεσματική υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απόβλητα και με την υψηλή προστιθέμενη αξία του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου στην  καθημερινότητά μας,  να αποδεικνύεται πλέον στην πράξη και όχι στα λόγια.  

Ο επιμένων νικά! Κι αυτή είναι μια μεγάλη νίκη της Ρόδου να έχει από σήμερα ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων, με απόλυτο σεβασμό στο δημοτικό χρήμα,  καθώς η σχέση κόστους – αποτελέσματος είναι πολύ πιο συμφέρουσα σε σχέση με το ακριβό κι αναποτελεσματικό σύστημα που παραλάβαμε. 

Με την ίδια επιμονή συνεχίζουμε για να κάνουμε τη Ρόδο μας πρώτη και καλύτερη σε όλα!