Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου: Ο Αρης Οθους πήρε το κύπελλο μετά από 28 χρόνια!


Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδιών με 1500 και πλέον φιλάθλους, πραγματοποιήθηκε ένας υψηλού επιπέδου τελικός και ο ΑΣ Άρης Όθους κατάφερε στην διαδικασία των πέναλτι, να νικήσει τον τροπαιούχο Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΠΕΡΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, παίρνοντας το κύπελλο στο Όθος μετά από 28 χρόνια!

Ο αγώνας ναι μεν, δεν είχε γκολ και πολλές φάσεις, είχε όμως δύο ομάδες που έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και είχαν άψογη συμπεριφορά εντός και εκτός γραμμών. Στην διαδικασία των πέναλτι, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Χατζαντώνης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και χάρισε ουσιαστικά το κύπελλο στον Άρη, σε μια ιστορική στιγμή μετά το 1995!

Μεγάλος νικητής όμως, ήταν το Ποδόσφαιρο και ο Αθλητισμός! Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες, πραγματικά στον τελικό έδωσαν πολλά μαθήματα ποδοσφαίρου και ήθους!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη, που είναι το πρόσφατο και ελπίζουμε το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας.

Το φετινό Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου έγινε στην μνήμη του ιστορικού προπονητή, παράγοντα και προέδρου του Ποσειδώνα, Λάζαρου Κοσμά. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου σε ένα μικρό τελετουργικό, ο Γεώργιος Μανωλάκης είπε δύο λόγια για την εμβληματική αυτή μορφή, παραδίδοντας μία αναμνηστική πλακέτα στον εγγονό του Λάζαρο Μιχ. Κοσμά.

Στο ημίχρονο επίσης, παραδόθηκε το φετινό κύπελλο Ήθους στον Γ.Α.Σ Μενετών Αναγέννηση και στον πρόεδρο Γιώργο Μ. Ιωαννίδη, για την άψογη συμπεριφορά όλων κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Ο ΑΣ Καρπάθου Ποσειδών και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, παρουσία του προέδρου της επιτροπής πρωταθλημάτων Χρήστου Ψέλλα και του μέλους της τεχνικής επιτροπής Φώτη Καστρενού, τίμησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στις φετινές μικτές Δωδεκανήσου από την Κάρπαθο. Τον Ανδρέα Σακελλιάδη και τον Νικήτα Ζερβό, από την ακαδημία του Ιάπετου Καρπάθου, που έφθασαν στα προημιτελικά με την Κ16 της μικτής Δωδεκανήσου. Επίσης, τον Λάμπρο Χιώτη από τις ακαδημίες του ΑΣΚ Ποσειδών, όπου με την Κ14 της μικτής, βγήκαν 3οι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες τους, αλλά και στους προπονητές τους!

Ξεχωριστές βραβεύσεις έγιναν προς τιμήν του Δημάρχου Καρπάθου, Γιάννη Νισύριου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και της Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, Καλλιόπης Νικολαϊδου, που απουσίαζε από το νησί για προσωπικούς λόγους, στέλνοντας όμως τις ευχές της.

Επίσης, ιδιαίτερη βράβευση έγινε προς τα μέλη της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, τον πρόεδρο Χρήστο Ψελλά που στηρίζει συνεχώς τον Ποσειδώνα και είναι δίπλα στον σύλλογο, αλλά και στο “δικό” μας μέλος της επιτροπής, Δημήτρη Σπανό.

Πρώτος σκόρερ του ΠΚΚ 2023, αναδείχθηκε ο ποδοσφαιριστής του Απόλλων Βωλάδος, Φραγκίσκος Φασουλέτος με 5 γκολ!

Εκ μέρους του ΑΣ Καρπάθου Ποσειδών, ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές, τους συλλόγους που συμμετείχαν, τον ΚΟΠΑΠ ΔΗΜΟΥ Καρπάθου για την αθλοθέτηση και όλους όσους βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί ομαλά αυτή η ιστορική διοργάνωση. Εμείς ως Ποσειδώνας, θα προσπαθούμε για την αναβάθμιση αυτού του θεσμού των 70 χρόνων, με περισσότερες συμμετοχές και πρωταγωνιστές πάντα τους παίκτες! Και του χρόνου…