Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη με τον Γενικό Γραμματέα ΕνωσιακώνΠόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη


-Αντικείμενο συζήτησης η δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών  για την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε σήμερα στο γραφείο ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης παρουσία των αντιδημάρχων Στράτου Καρίκη, Τηλέμαχου Καμπούρη και Νεκτάριου Φλοσκάκη, του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρη Τσίκκη, του διευθυντή της ΑΝΔΩ, Κώστα Ζήφου, της καθηγήτριας του ΕΜΠ & μέλους Δ.Ε. του ΤΕΕ, Τώνιας Μοροπούλου και της ειδικής συμβούλου Βασιλικής Ξεπαπαδάκη. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης με συγκεκριμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Πρόκειται για νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας, αποκαταστάσεις για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς της ΔΕΥΑ, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές για τα καμένα και συνοδά καινοτόμα έργα. Μάλιστα για την χρηματοδότησή τους, θα εκδοθεί  ειδική πρόσκληση προς τον Δήμο Ρόδου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ανέλυσε τις υφιστάμενες ανάγκες  για την επίτευξη του στόχου της αποκατάστασης των ζημιών αλλά και την δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαγιαννίδη, για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη συνεργασία. Ζήτησε δε από τον κ. Τ. Καμπούρη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους ή προέδρους των δημοτικών οργανισμών να προχωρήσουν άμεσα στη σύνταξη των προβλεπόμενων φακέλων για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης.