Bloggers και δημοσιογράφοι από το Βέλγιο και την Ολλανδία ανακάλυψαν το μοναδικό τουριστικό προϊόν της Ρόδου! 


Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη κι έπειτα από πρόσκληση της κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ., σε συνεργασία με το Γραφείο Κάτω Χωρών (Benelux) και την Προϊσταμένη κυρία Κυριακή Μπουλασίδου, τη Ρόδο επισκέφθηκαν στο διάστημα από 24 έως 27 Αυγούστου 2023, τρεις bloggers και δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Σκοπός του συγκεκριμένου ταξιδιού ήταν η προβολή και προώθηση της Ρόδου στην Ολλανδική και τη Βελγική αγορά και η προσέλκυση τουριστών τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με last minute κρατήσεις και φυσικά την αύξηση των κρατήσεων για την τουριστική περίοδο του έτους 2024.

Πρόκειται για την Bianca Hollander από την Ολλανδία, την Denise Miltenburg επίσης από την Ολλανδία και τη Lot Wildiersαπό το Βέλγιο.

Η Bianca Hollander είναι δημοσιογράφος και απεσταλμένη του τουριστικού περιοδικού Travelbook Magazine(www.travelbook.nl), το οποίο δημοσιεύεται σε πάνω από 50.000 αντίτυπα στην Ολλανδία και το Βέλγιο και απευθύνεται σε αναγνώστες (οικογένειες, ζευγάρια, single) ηλικίας από 25 έως 65 plus που ταξιδεύουν περίπου τρεις φορές τον χρόνο. Το άρθρο για την Ρόδο θα δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ αναφορές στο ταξίδι θα γίνουν μέσω της ανάρτησης φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται.

Η Denise Miltenburg είναι ιδιοκτήτρια και αρθρογράφος του blogταξιδιών followmyprints.nl με 70.000 μοναδικές επισκέψεις ανά μήνα. Το blog απευθύνεται σε αναγνώστες (ζευγάρια και οικογένειες ηλικίας από 30 plus και από 40 plus. Τα social mediaστα οποία δημοσιεύει είναι: https://twitter.com/eventjes (6.470 followers), https://www.instagram.com/denise miltenburg/ (5.560 followers) και https://www.facebook.com/followmyfootprints.nl(4.980 followers).

H Lot Wildiers είναι φωτογράφος, blogger, editor καιαρθρογράφος του blog ταξιδιών www.reisgoesting.be. Το συγκεκριμένο blog ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 ως ένα από τα λίγα βέλγικα ταξιδιωτικά blogs, ενώ οι followers είναι ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια και την ύπαιθρο. Το Goesting είναι μία τυπική φλαμανδική λέξη, σε συνδυασμό με τη λέξη reis η οποία σημαίνει ταξίδι και εκφράζει την επιθυμία για ταξίδια και για εξερεύνηση του κόσμου. Το blog έχει 6.000 μοναδικές μηνιαίες επισκέψεις, πάνω από 10.000 reach στο IG το 2022 και 258.000 followers στο Facebook.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι Ολλανδοί και Βέλγοιδημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, περπάτησαν τα σοκάκια της και γεύτηκαν τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Πηγές Καλλιθέας, τις Επτά Πηγές, τη Λίνδο, τους Πεύκους, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, τον λόφο της Φιλερήμου, τις παραλίεςAntony Quinn, Φαληρακίου και Αφάντου, την Παναγία Τσαμπίκα την ψηλή, τον λόφο του Αγίου Στεφάνου, το παραδοσιακό σπίτι στο χωριό Κοσκινού και το Μουσείο της Μέλισσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και οι τρεις για τις δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας.

Συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιο Βυρίνη από τον οποίο πήραν συνέντευξη την οποία θα συμπεριλάβουν στα αφιερώματά τους. 

Η Bianca Hollander εντυπωσιάστηκε από τις αφηγήσεις που αφορούσαν το εντυπωσιακό κύμα εθελοντισμού που δημιουργήθηκε αυθόρμητα και από το κλίμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης που διαμορφώθηκε στο νησί κατά τις κρίσιμες ημέρες των πυρκαγιών. Διαπίστωσε με χαρά ότι το νησί μας είναι απόλυτα λειτουργικό, ότι στο νησί υπάρχει κάτι το μαγικό ιδιαίτερα με τα χρώματα του φωτός κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Μαγεύτηκε από το γαλάζιο της θάλασσας και την τοπική κουζίνα καθώς και από τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και ιστορικό της πλούτο.

Σύμφωνα με την Lot Wildiers, με πολλή μεγάλη χαρά διαπίστωσε ότι η Ρόδος είναι ένα ασφαλές μέρος για τους επισκέπτες της ενώ εντυπωσιάστηκε με την εντατική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους Ροδίτες για επανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στο νησί. Προτρέπει ήδη τους ακόλουθους στα social media που διαχειρίζεται να πραγματοποιήσουν άμεσα ένα ταξίδι τελευταίας στιγμής στη Ρόδο.

Η Denise Miltenburg δήλωσε ότι το νησί σήμερα εξακολουθεί να είναι το ίδιο όμορφο, είναι στη ουσία ένας παράδεισος διακοπών με πολλές εναλλακτικές επιλογές που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Εξακολουθεί να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για αξέχαστες διακοπές.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αθανάσιο Βυρίνη, «στο πλαίσιο της φιλοξενίας bloggersκαι δημοσιογράφων μέσω του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού brandτου νησιού, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου δραστηριοποιείται με μεθοδικότητα και με στόχο την επανάκαμψη της τουριστικής κίνησης του νησιού στην κανονικότητα, κάτι το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει ήδη επιτευχθεί. Η Ρόδος αποτελεί εδώ και δεκαετίες τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και με δεδομένο ότι η οικονομία της στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτόν, επιβάλλονται εκ μέρους μας οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες ώστε να προστατευθεί η εικόνα και η φήμη της».

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Ρόδος αποτελεί μία συχνή επιλογή για τους Ολλανδούς και τους Βέλγους τουρίστες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κατά το έτος 2022, οι αφίξεις στο νησί τουριστών από την Ολλανδία ανήλθαν στις 95.871 και από το Βέλγιο στις 65.167.

Οι χορηγοί που στήριξαν τη φιλοξενία των δύο δημοσιογράφων ήταν το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου(Ιωάννης Κώτης), οι τοπικές επιχειρήσεις Hellas Restaurant, Beach Bar Gold Coast, Margaritis Car Rental, Bee Museum και Tatakis Wines. Τη δράση στήριξε επίσης η Διεύθυνση Τροχαίου υλικού και μηχανημάτων του Δήμου Ρόδου.