Έκανε… περίπατο στα Μάσσαρι και ετοιμάζεται για το ντέρμπι ο Φοίβος

Μόνο τη νίκη είχαν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Φοίβου στο σημερινό παιχνίδι ενάντια στον Αστέρα στο γήπεδο Μασσάρων, προκειμένου να πάνε στο ντέρμπι κορυφής (κόντρα στον Διαγόρα στην Κρεμαστή) με ανεβασμένη ψυχολογία. Μόλις στο 1ο λεπτό το παιχνίδι «στράβωσε» για τους κυπελλούχους Δωδεκανήσου που έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασαν με φοβερό τρόπο. Αποτέλεσμα; Το 1-0 έγινε 1-3 πριν το ημίωρο και το «τρίποντο» ήρθε με το ευρύ 1-5 για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Στην αναμέτρηση για τον α’ όμιλο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν ελεύθερα και με στόχο να απολαύσουν το παιχνίδι ενάντια σε μια ομάδα εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Μάλιστα οι Μασσαρενοί που προέρχονταν από εντυπωσιακές νίκες (1-6 την Ασπίδα στην Σάλακο και 1-5 τον ΑΟ Βαθύ στην Κάλυμνο) κατάφεραν να βάλουν… δύσκολα στους κυανοκίτρινους.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πατσιαούρας με σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Κεφάλα και άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Αστέρα, σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο ματς.

Πριν καλά- καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Κώστα Παπαδόπουλου, το 1-1 ήταν γεγονός. Φοβερή κάθετη μπαλιά του Δελαπόρτα στον Γεωργαλλή και ξεπέταγμα του δεύτερου που πέρασε και τον Δημητρίου, ισοφαρίζοντας με πλασέ σε κενή εστία.

Νέα απειλή για την εστία των γηπεδούχων ήταν το σουτ του Δελαπόρτα που εξουδετέρωσε ο Δημητρίου στο 12’ και σταδιακά οι Κρεμαστενοί ανέκτησαν τα ηνία και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την συμπλήρωση 18 λεπτά παιχνιδιών οι Δελαπόρτας και Γεωργαλλής «έκρυψαν» την μπάλα με μαγικό 1-2 και την… εμφάνισαν στα δίχτυα του Δημητρίου για την ανατροπή του Φοίβου (1-2) με το πλασέ του έμπειρου επιθετικού σε κενή εστία. Δεύτερο προσωπικό τέρμα για τον Γεωργαλλή στο παιχνίδι.

Από… ασίστμαν, ο Δελαπόρτας έγινε… εκτελεστής στην φάση του 28’ και με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή, σημείωσε το 1-3 για την ομάδα του.

Λίγο έλειψε να μειώσει στο αμέσως επόμενο λεπτό (29’) ο Αστέρας, αλλά η μπάλα από την απομάκρυνση με το κεφάλι του Παϊζάνου, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κεφάλα.

Ακολούθησε η τεράστια ευκαιρία για το χατ- τρικ και το τέταρτο τέρμα της ομάδας που έχασε ο Γεωργαλλής στο 33’, πετώντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-3 στα αποδυτήρια, αφού ο Ερτζάν Κιλασίν με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ με τον Κεφάλα εξουδετερωμένο.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη, αλλά κατά διαστήματα οι κυανοκίτρινοι πατούσα το… γκάζι. Αρχικά ο Δελαπόρτας στο 54’ είδε τον Δημητρίου να αποκρούει το τετ α τετ του με τα πόδια.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Αξιώτης. Στο 65’ με σουτ- βολίδα έξω από την περιοχή, έπειτα από απομάκρυνση των αντίπαλο αμυντικών, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-4. Δύο λεπτά αργότερα (67’) ο ίδιος παίκτη έδωσε έτοιμο γκολ στον Μόσχο με παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο νεαρός χρίστηκε σκόρερ με πλασέ για κενή εστία για το 1-5.

Προσπάθησε να πετύχει κι άλλο γκολ ο Αστέρα τα εναπομείναντα λεπτά, έχοντας δεύτερο δοκάρι στο ματς με το καλό σουτ του Σκούμπρου στο 74’ και μεγάλη ευκαιρία στο 78’ με την κεφαλιά του Μαρκόπουλου που κατέληξε λίγο άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Φοίβο, όταν ο Γεωργαλλής έκανε… απόπειρα για πετύχει τρίτο προσωπικό τέρμα στο ματς, ωστόσο το σουτ του στο 80’ έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Σπάρταλης, Ορφανός

Συνθέσεις:

Αστέρας: Δημητρίου, Σκούμπρος, Μπάρτζος, Κιλασίν Ε. (72’ Κυριακάκης), Κιλασίν Χ., Λαγοπάτης, Μπαϊρακτάρης, Κοτσίκος, Μουσακίνιας (58’ Μαρκόπουλος), Λαουδίκος (82’ Γκίνεφ), Πατσιαούρας

Φοίβος: Κεφάλας, Λαμάϊ, Παϊζάνος, Αξιώτης, Δελαπόρτας (75’ Σεβδαλής), Γεωργαλλής, Μπιλιάς, Ορφανίδης (21’ λ. τρ. Μόσχος), Αγγελόπουλος, Τζιβίλογλου (70’ Τζεμαλάϊ), Γαργάλης