Στην Κολομβία η Εθνική Παίδων- Κορασίδων, με Καραγιάννη και Ράμμου στην σύνθεση της

Στην μακρινή Κολομβία βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η εθνική ομάδα Παίδων- Κορασίδων, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  της κατηγορίας (15-19/7).

Η ομάδα αποτελείται από 26 αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων οι 17 θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους την πρώτη ημέρα των αγώνων,  απόγευμα Τετάρτης και ξημερώματα Πέμπτης για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει κυρίως προκριματικούς, ωστόσο θα γίνουν και οι τελικοί σε σφαιροβολία Παίδων και δισκοβολία Κορασίδων, δύο αγωνίσματα στα οποία η χώρα μας έχει εκπροσώπηση, αλλά και στα 3.000 μ. Κορασίδων και 100 μ. Παίδων.

Η ομάδα, θα έχει σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσει τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες και φυσικά οι αθλητές να κάνουν τις πρώτες τους προπονήσεις. Η τεχνική σύσκεψη, από την οποία θα προκύψουν όρια, σειρές και γκρουπ θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας.

Εξάλλου η Παγκόσμια Ομοσπονδία, στο επίσημο site της, χαρακτηρίζει τον Μανώλη Καραλή ως έναν από τους επικοντιστές, που μπορούν να παίξουν ρόλο στο αγώνισμα.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 1ης ημέρας (Τετάρτη, 15/7)
17.40 Σφαιροβολία (Π) Προκριματικός Μουζενίδης, Μουλιστάνος 
18.30 Δισκοβολία (Κ) Α΄γκρουπ Σπανουδάκη, Αλεξίου
19.10 Υψος (Κ) Προκριματικός Μαλταμπέ
19.15 100 μ. εμπ. (Κ) Προκριματικός Ράμμου
19.45 Δισκοβολία (Κ) Β΄γκρουπ Σπανουδάκη, Αλεξίου
19.50 400 μ. (Π) Προκριματικός Παππάς
20.10 Μήκος (Α) Προκριματικός Τεντόγλου, Ματζουρόγιαννης
20.40 400 μ. (Κ) Προκριματικός Πολυκράτη
16/7
01.00    Ακοντισμός (Κ) Α΄γκρουπ Προκριματικός Μανιού, Γκέλη
01.10 400 μ. εμπ. (Π) Καλογεράκης
01.50 400 μ. εμπ. (Κ) Κιάφα, Καραγιάννη
02.15 Ακοντισμός (Κ) Β΄γκρουπ Προκριματικός Μανιού, Γκέλη
02.20 Τριπλούν (Π) Προκριματικός Μονόπωλης
03.50 800 μ. (Π) Προκριματικός Καλάκος

Δηλώσεις:

Δημήτρης Καραγιάννης (Ρόδος, επί κοντώ)
«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστώ ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην κατηγορία μου! Ήταν ένας στόχος που είχα εδώ και καιρό και τον πέτυχα. Να ευχηθώ με την σειρά μου καλή επιτυχία σε όλη την ελληνική αποστολή! Είμαι σίγουρος ότι καθένας ξεχωριστά θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να εκπληρώσει το όνειρο του. Πάνω από όλα να ευχαριστηθούμε το ταξίδι και τον αγώνα! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά»

Νεφέλη Ράμμου (Ρόδος, 100μ. εμπόδια)
«Είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της κατηγορίας μου στον κόσμο! Είναι υπέροχο που οι προσπάθειες και οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς ανταμείφθηκαν και ανυπομονώ να ευχαριστηθώ κάθε στιγμή και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου αξία στη μακρινή Κολομβία! Είμαι σίγουρη ότι όπως εγώ, έτσι και όλα τα μέλη της αποστολής θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».