Άστραψε και… βρόντηξε ο Αστέρας Μασσάρων

Αγνοούσε τη νίκη στα τελευταία παιχνίδια και η επιστροφή στα τρίποντα ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Αστέρα. Στο γήπεδο Μασσάρων οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 4-0 του Διαγόρα Βατίου για την 17η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries και σκαρφάλωσαν κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Νίκη αφιερωμένη στο νέο μέλος της οικογένειας του Χαλίλ Κιλασίν, με τον ίδιο να σκοράρει το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Το παιχνίδι στο γήπεδο Μασσάρων ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και ολοκληρώθηκε με… βροχή, αλλά αυτό δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές του Σάββα Σταυρίδη που έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και έδωσαν την δυνατότητα στους φιλάθλους τους να χαμογελάσουν ξανά με την 8η επιτυχία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Δεν μπόρεσαν οι Βατενοί να κάνουν το παιχνίδι τους, μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκαν και μοιραία ήρθε η ήττα που αφήνει το συγκρότημα του Γιάννη Καμπούρη στην 10η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης (30”) ο Πατσιαούρας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, μετά από λάθος στην άμυνα τω ν κυανέρυθρων.

Απείλησε εκ νέου με τον Πατσιαούρα ο Αστέρας, αλλά το σουτ του έμπειρου μεσοεπιθετικού, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊρακτάρη στο 7′, κατέληξε άουτ.

Στο 25′ η φοβερή έμπνευση του Στέφανου Νικητά που έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γιώργο Πλαγγέτη, βρήκε… ανταπόκριση από τον στράϊκερ του Αστέρα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής παρότι βρέθηκε σε πλάγια αριστερή θέση μέσα στην περιοχή, γύρισε το σώμα του και με σκαστό πλασέ στην απέναντι γωνία, έγραψε το 1-0, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Τύρελη.

Μετά το γκολ οι Μασσαρενοί απέκτησαν ψυχολογία και στο 38′ έγινε το 2-0 έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας. Στην προσπάθεια του Γιώργου Πλαγγέτη να βγάλει κάθετη μπαλιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς των Βατενών και στρώθηκε στον Μίρτσεφ που “κέρδισε” τον σπρίντ τους αντιπάλους του και με εύστοχο πλασέ στο τετ α τετ με τον Τύρελη, έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος οι κυανόλευκοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά το γρήγορο τέρμα του Αστέρα, τους έκοψε τα πόδια και τα πάντα τελείωσαν.

Με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Χαλίλ Κιλασίν έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τύρελη (έσκασε μπροστά του) και στο 49ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ακολούθησε ένα διάστημα όπου ο Αστέρας αγωνίστηκε πιο… συντηρητικά. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Διαγόρα που ανέβασε στροφές να αναζητήσει ένα γκολ, αλλά δεν το πέτυχε, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο 73′ όταν ο Χαρτοφύλλης με το κεφάλι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ενώ ο Τόππος ήταν εξουδετερωμένος.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό ο Στέφανος Νικήτας με ωραία κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Πατσιαούρα. Ένα γκολ που εδικαιούτο ο νεαρός παίκτης βάση της πολύ καλής εμφάνισης του, όπως και γενικότερα όλης της ομάδας του Αστέρα.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Σπάρταλης, Βλάχος

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος, Χατζημανώλης, Διονυσιακόπουλος, Κιλασίν Χ., Κιλασίν Ε. (69′ Σκούμπρος), Μπαϊρακτάρης, Νικήτας Στ., Μίρτσεφ (67′ Λούππος), Πλαγγέτης Ελ., Πλαγγέτης Γ. (78′ Νικήτας Αλ.), Πατσιαούρας

Διαγόρας: Τύρελης, Ζερβός, Πιτσουρδάκης, Γιαννακόπουλος, Ζωάννου, Παπασταμάτης, Ντούσκου, Κοτζιάς (46′ Γρύλλης), Χαρτοφύλλης, Κουρέλης (69′ Κυριακάκης), Τριανταφυλλίδης (40′ Παπουρδάνος)