Κεφάτα τα αδέρφια Λυριστή “άλωσαν” το Βάτι

Ακόμα τρεις πολύτιμους πόντους έβαλε στο… σακούλι της η Δόξα Ψίνθου που επικράτησε με 2-3 μέσα στο Βάτι επί του τοπικού Διαγόρα για την 27η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και ξέφυγε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ξεκίνημα των “βυσσινί” ήταν εξαιρετικό, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πετύχει δύο τέρματα και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Μόλις στο 2ο λεπτό τα αδέρφια Λυριστή συνεργάστηκαν άψογα. Ο Μιχάλης έκανε το γύρισμα και ο Θεοδωρής έγραψε το 0-1 με πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Στο 8′ ο Μιχάλης Λυριστής σε τρομερό χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τύρελη και έγραψε το 0-2.

Συνήλθε μετά την ψυχρολουσία η ομάδα του Γιάννη Καμπούρη και στο 18′ με το πλασέ του Χαρτοφύλλη, μετά από σέντρα του Μοσχή, μείωσε σε 1-2 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Δόξα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη όταν ο Στελλάς στο 57′ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα (67′) ο Μοσχής με ωραία σέντρα σημάδεψε τον Χαρτοφύλλη που με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 για τον Διαγόρα Βατίου.

Το συγκρότημα του Άκη Δελαπόρτα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς στο 80′ και πάλι τα αδέρφια Λυριστή συνεργάστηκαν άψογα για το 2-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Δημιουργός ήταν ο Μιχάλης και εκτελεστής ο Θοδωρής που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο πριν την εκπνοή υπήρξαν ακόμα δύο καλές φάσεις. Οι Ψινθενοί με το μακρινό σουτ από τον Κατταβενό στο 92′ πλησίασαν το τέταρτο τέρμα τους, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ ο Ηλίας στο 94′ απομάκρυνε την κεφαλιά του Παπουρδάνου και διατήρησε το υπέρ αποτέλεσμα της ομάδας του.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Λάζος, Σταμάτης Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Τύρελης., Αδάμος, Ζωάννου, Πιτσουρδάκης, Ζερβός Βασίλης, Παπαστεφάνου, Γιαννακόπουλος, Παπασταμάτης, Ζερβός Μιχάλης (70′ Παπουρδάνος), Μοσχής, Χαρτοφύλλης

Δόξα: Ηλίας, Τσακίρης, Ορφανός Χρ., Μπαρμπαντώνης, Ορφανός Δ., Τσούλλος (80′ Κωστομοίρης), Κυριαζής (56′ Χατζηνικόλας), Τσοπάνογλου, Λυριστής Θ. (85′ Καταβενός), Στελλάς, Λυριστής Μ.