“Σάλπισμα” παραμονής των Απολλωνιστών μέσα στην Λίνδο

Τρίποντο- χρυσάφι που του δίνει την δυνατότητα να ξεφύγει οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχε ο Απόλλων Απολλώνων μέσα στο γήπεδο Λίνδου, επικρατώντας με 0-1 του Κλεόβουλου για την 27η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το συγκρότημα του Χρυσόστομου Χάσταλη είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, αλλά κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στην επανάληψη, παρότι οι Λινδιακοί ήταν αυτοί που απειλούσαν για να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα είχαν και αυτή τελική προσπάθεια στο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Δογιάμα ήταν πιο δραστήριοι και με τον Δήμο Παπαοικονόμου από τα αριστερά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο έμπειρος εξτρέμ αρχικά στο 3′ έκανε ατομική προσπάθεια και πλάσαρε ελάχιστα άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 5′ ο Μενίκος του είπε “όχι” στην σέντρα- σουτ που επιχείρησε και απομάκρυναν στην συνέχεια οι αμυντικοί. Στο 8′ απείλησε εκ νέου με σουτ έξω από την περιοχή όπου η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ανέβηκε σταδιακά η φιλοξενούμενη ομάδα και στο 10′ είχε οριζόντιο δοκάρι με το σουτ του Λολάκη έξω από την περιοχή, ενώ στο 28′ ο Μιχάλης Μακαρούνας σημάδεψε και πάλι το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λαθούρη.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν το γκολ.

Στο 56′ το σουτ του Κολιάδη από μακρινή απόσταση ανάγκασε τον Μενίκο σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 62′ ο Κουκουτσέλας μπήκε στην περιοχή και το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Χατζηκυριάκο. Για την συγκεκριμένη φάση ο Κλεόβουλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του αμυντικού, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Μείωσε στα δοκάρια η γηπεδούχος ομάδας με το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Κολιοκώστα όπου η μπάλα απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Το σκορ άνοιξε ο Απόλλων κόντρα στην ροή του αγώνα. Σ’ ένα χρονικό σημείο όπου οι Απολλωνιστές βρίσκονταν σε θέση άμυνας, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από μια στημένη μπάλα.

Εκτέλεση φάουλ του Λαθούρη από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Χρυσανθή που πήγε να την μπλοκάρει και ο Μακαρούνας από κοντά έγραψε το 0-1 σε κενή εστία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (76′) ο Παπαοικονομόνου με εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι σε μία φάση όπου τραυματίστηκε ο Μενίκος και θέση κάτω από τα γκολπόστ του Απόλλωνα πήρε ο Σεντονάς, ελλείψει και του κλινήρη Γιάννη Μακαρούνα.

Ο νεαρός πορτιέρο μπλόκαρε το πλασέ του Βίλζα στο 82′ μέσα από την μικρή περιοχή σε ανεπανάληπτη ευκαιρία του Κλεόβουλου, έπειτα από μπαλιά του Γαϊτάνου, ενώ ο τελευταίος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και ο Σεντονάς μπλόκαρε την μπάλα.

Σε αντεπίθεση οι κυανόλευκων των Απολλώνων λίγο έλειψε να κλειδώσουν τη νίκη, ωστόσο το πλασέ του Μπαϊράμη υπό πίεση στο 88′, μετά από σέντρα του Λολάκη, κατέληξε άουτ.

Τελευταία απόπειρα για την ισοφάριση από τους Λινδιακούς ήταν στο 94′, αλλά στην σέντρα του Γαϊτάνου ο Κολιοκώστας δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Σεντονάς μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Το τελικό σφύριγμα έφερε τα πανηγύρια στον πάγκο του Απόλλωνα, αλλά και στους φίλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Λίνδου, καθώς η ομάδα του Χάσταλη ξέφυγε οκτώ βαθμούς από τον Καλυμνιακό στην μάχη της παραμονής.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Μαυρουδής, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Μάντσεφ, Σελιμάϊ, Κωστάκης (42′ λ. τρ. Βίλζα), Ανδρεόπουλος, Λάμπης, Παπαοικονόμου, Γαϊτάνος, Κουκουτσέλας, Κολιοκώστας, Κολιάδης

Απόλλων: Μενίκος (77′ λ. τρ. Σεντονάς), Χατζηκυριάκος, Δημητρόπουλος, Μακαρούνας, Γεωργίου, Ισκάς, Λαθούρης, Λολάκης, Διοκουράκης, Γεωργαλλής (74′ Μπαϊράμης), Παπαχριστοδούλου (85′ Κυριακάκης)