“Διαφήμισαν” το ποδόσφαιρο στον Αρχάγγελο με νικητή τον Κλεάνθη

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο Αρχαγγέλου και είδαν στον Κλεάνθη να παίρνει τη νίκη με 3-4 επί του Άρη σ’ ένα χιτσκοκικό φινάλε που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 5η “στροφή” του πρωταθλήματος, ωστόσο σίγουρα αυτό το ματς θα αποτελέσει “ορόσημο” και θα μνημονεύεται όλη την σεζόν για την τρομερή του εξέλιξη.

Σ’ ένα ματς που είχε επτά γκολ, ανατροπές και σπουδαίες συγκινήσεις, οι Παραδεισιώτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα στις καθυστερήσεις και πήραν το “τρίποντο” παρότι μερικά λεπτά πριν είδαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχαν “χτίσει” να εξανεμίζεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Οι δύο ομάδες μπορεί να άργησαν να ανεβάσουν στροφές, αλλά όταν αυτό έγινε έδωσε την δυνατότητα στους θεατές να απολαύσουν τρία τέρματα μετά το πρώτο μισάωρο και μέχρι την ανάπαυλα.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ο Άρης πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Μαρκόπουλου στο 33′ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού (ο Κλεάνθης “πατούσε” καλύτερα μέχρι εκείνο το σημείο) όταν εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Καστανάκη στο σουτ του Μάλλιου και από κοντά έκανε το 1-0.

Η απάντηση ήταν άμεση και… διπλή από τους ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Τσιβρινή. Στο 38′ από την μπαλιά του Λυριστή, ο Πελέκης με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 43′ ο δημιουργός της προηγούμενης φάσης έγινε… εκτελεστής και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Βαρέλη για το 1-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Δεκαπέντε λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή για το β’ μέρος (60′) ο Λυριστής που βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Γκινή που είπε “ευχαριστώ” και από κοντά έκανε το 1-3 δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Όλοι πίστεψαν πως οι “ροσονέρι” καθάρισαν τη νίκη, αλλά οι παίκτες του Σταυριανού (αντιμετώπιζε την πρώην του ομάδα) είχαν αντίθεση άποψη.

Στο 87′ ο Μπαϊρακτάρης σημάδεψε σωστά με κεφαλιά και αξιοποίησε την σέντρα του Κοτσίκου για το 2-3 που… μετατράπηκε σε 3-3 στο επόμενο λεπτό (88′) όταν ο Μαρκόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ αφού πρώτα κατάφερε να οδηγήσει σε λάθος την αντίπαλη άμυνα με την πίεση του.

Μετά απ’ αυτήν την αναπάντεχη εξέλιξη όλοι πάλι πίστεψαν πως το ματς θα τελειώσει στην ισοπαλία, αλλά ο Κλεάνθης είχε κι άλλα “καύσιμα” στο… ρεζερβουάρ του.

Στην φάση του 93′ ο Πελέκης κέρδισε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και μέσα από την “καρδιά” της περιοχής ο Ποζατζίδης (“χρυσή” αλλαγή του Τσιβρινή, πέρασε στο ματς στο 87′) από κοντά έκανε το 3-4 εκμεταλλευόμενος και την αδυναμία της άμυνας του Άρη να απομακρύνει την μπάλα.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Γιακουμάκης, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Άρης: Βαρέλης, Ζαρκαδούλας, Τσελεπίδης, Κοτσίκος, Σταμούλης (50’ Κουτσουμπάρης), Κοντόγιαννος, Λαμπριανός (63’ Παρδαλός), Γκίκας, Λαμπριανός, Μπαϊρακτάρης, Μάλλιος, Μαρκόπουλος

Κλεάνθης: Καστανάκης, Γιατσιάτσιος, Κρομμύδας (68’ λ. τρ. Σιέχ), Φωτεινής, Καρίκης, Μαριάς, Σκόρπος, Πελέκης, Λυριστής (87’ Ποζατζίδης), Γκινής, Αλεξανδρίδης (75’ Γιαννίκος)