Μάγκικη και ιστορική πρόκριση για την Δόξα

Τεράστια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου πήρε η Δόξα Καρδάμαινας που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα μπορέσει να παλέψει για έναν τόσο μεγάλο τίτλο απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα απ’ την Κω, τον ΔΙΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου στον οποίο αξίζουν αμέτρητα μπράβο κατάφερε να «πετάξει» εκτός τελικού την Α.Ε.Ρ.Αφάντου για την οποία ήταν αυτοσκοπός η κατάκτηση του κυπέλλου. Χατζησεβαστός και Λαμάι πέτυχαν τα γκολ για την Δόξα που αγωνιζόταν απ’ το 54’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αρκούδα ενώ για την Α.Ε.Ρ.Α είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Μασάδο οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο 2’ απείλησαν με την κεφαλιά του Μασάδο να περνά λίγο έξω απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενιτίδη ενώ στο 28’ ο Λυριστής εκτέλεσε το φάουλ ο Λόης έκανε το πλασέ στη κίνηση και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ξενιτίδη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 39’ ο Ξενιτίδης με διπλό προσπάθεια μπλόκαρε το δυνατό σου του Γιαννακάκη ενώ στο 42’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μασάδο έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Λυριστής έστρωσε στον Μασάδο ο οποίος είδε και πάλι την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι καταλήγοντας αυτή την φορά στο αριστερό δοκάρι και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αρκούδας τράβηξε τον Γιαννακάκη και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς με τους γηπεδούχους μάλιστα να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Η Δόξα παρόλο που αγωνιζόταν έδειξε ακόμη μεγαλύτερη συνοχή απ’ το πρώτο μέρος και προσπαθούσε στην κόντρα να φανεί απειλητική.

Στο 70’ η Α.Ε.Ρ.Α απείλησε με τον σουτ του Μιχάλη Πλύγκου να καταλήγει άουτ και στο 82’ η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Πης εκτέλεσε το φάουλ και ο Χατζησεβαστός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δαρζέντα κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Καρδάμαινας.

Η απάντηση απ’ την Α.Ε.Ρ.Α ήρθε άμεσα όταν ο Μασάδο κέρδισε το «αυστηρό» πέναλτι απ’ τον Χατζησεβαστό με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-1 και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στην παράταση το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο αφού και οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές. Στο 110’ μετά από κάθετη του Νικολή ο Λυριστής έκανε το σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στα πέναλτι η Δόξα κατάφερε να κάνει το 1-2. Μετά από παράλληλη σέντρα του Παντελή και λάθος του Τρουμπούνα ο Λαμάι αφού πέρασε και τον Δαρζέντα έκανε το 1-2 για την ομάδα του.

Η Α.Ε.Ρ.Α είχε ακόμη ευκαιρία στο 119’ αλλά το σουτ του Φιάμπολη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να πετύχει μια ιστορική πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Τσέτσος, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Ξενιτίδης (119′ Γιακούμαρος), Μουνούχος (82′ Κάτση), Χατζηπαναγιώτης, Μποϊλής, Κουρζής, Χατζησεβαστός, Ζερβός (83′ Παντέλης), Μέμα, Πης, Αρκούδας, Λαμάι (118′ Κατσαρός)

Α.Ε.Ρ. Αφάντου: Δαρζέντας, Γιαννακάκης, Τσούλλος (82′ Φιάμπολης), Μαλλιάκας, Δανάς, Πλύγκος Μ. Γ. , Πλύγκος Μ. , Λυριστής, Στεφανής (32′ λ.τ. Τρουμπούνας), Μασάδο, Λόης (76′ Νικολής)

giafkasports.gr