“Άλωσε” την Λίνδο και πάει για κούπα ο ΔΙ.ΑΣ

Την πρώτη κούπα από την στιγμή της… συνένωσης θα αναζητήσει ο ΔΙ.ΑΣ στον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου, αφού στον ημιτελικό της Λίνδου το υπέροχο τέρμα του Μανώλη Χατζηφούντα του έδωσε τη νίκη- πρόκριση με 1-0 κόντρα στον Κλεόβουλο.

Οι Κώοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν από την αρχή ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη τους και παράλληλα να κερδίσουν μπάλες, απειλώντας την εστία του Χρυσανθή.

Ο γκολκίπερ των Λινδιακών βρέθηκε για άλλο ένα ματς σε πολύ καλή ημέρα, ωστόσο πριν… πιάσει δουλειά, φρόντισαν να αστοχήσουν οι επιτιθέμενοι των φιλοξενούμενων.

Αρχικά στο 2′ από την σέντρα του Μαργαρίτη, ο Θωνιάτης που έπιασε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 14′ ο Χατζησουλεϊμάν “έσπασε” την μπάλα στον Πη που έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής και το σουτ του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ίδια κατάληξη είχε και στο 29′ το μακρινό σουτ του Μαργαρίτη, ενώ στο 31′ μετά την κάθετη μπαλιά του Μαργαρίτη, ο Πης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά η έγκαιρη έξοδος του Χρυσανθή ανάγκασε τον επιθετικό του ΔΙ.ΑΣ να πάει πλάγια δεξιά για να τον περάσει και χάθηκε η μοναδική ευκαιρία.

Στο 39′ ο Μαργαρίτης και πάλι δημιούργησε πρόβλημα στην άμυνα του Κλεόβουλου, αφού σέντραρε από τα δεξιά και ο Μαριάς που έκανε την σκαστή κεφαλιά είδε τον Χρυσανθή με υπερένταση με το ένα χέρι να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του α’ μέρους, με έναν Κλεόβουλο να μην έχει δημιουργήσει την υποψία ευκαιρίας σε 45 λεπτά.

Δυνατά μπήκε και στην επανάληψη ο ΔΙ.ΑΣ. Στο 51′ ο Πανόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Χατζηφούντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η είσοδος του Χατζηφούντα ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν πιο επικίνδυνους τους Κώους κοντά στην περιοχή του Χρυσανθή, αλλά και μακριά απ’ αυτήν.

Στο 63′ ο έμπειρος σέντερ φορ από μακρινή απόσταση και με μία έμπνευση της στιγμής, έπιασε ένα φοβερό βολέ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους που έφτασαν ένα… βήμα πιο κοντά στον τελικό.

Ένα λεπτό αργότερα (64′) ο ΔΙ.ΑΣ λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματα του, αλλά μετά από φάση διαρκείας ο Πης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πρώτη αξιόλογη τελική από πλευράς Κλεόβουλου ήταν στο 65′ με το σουτ του Κουκουτσέλα το οποίο απέκρουσε ο Τσαραπατσάνης σε κόρνερ, αφού η ομάδα του Γιάννη Μανούσογλου αμύνονταν καλά και φαίνονταν ικανή να “κλειδώσει” τη νίκη- πρόκριση με ένα δεύτερο τέρμα.

Ένα γύρισμα του Κακλαμάνου στο 70′ από τα αριστερά, δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη μέσα στην μικρή περιοχή και οι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο, ενώ στο 72′ ο Χατζηφούντας είδε τον Χρυσανθή να του λέει “όχι” στο τετ α τετ και στην επαναφορά το σουτ του Πη πέρασε λίγο άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΔΙ.ΑΣ θέλησε να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας αυτό που ήθελε και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή του έδωσε το “εισιτήριο” για τον μεγάλο τελικό της 7ης Μαρτίου που θα φιλοξενηθεί στην Κω κόντρα στην… συμπατριώτισσα Δόξα Καρδάμαινας.

Διαιτησία: Αντωνάς, Μαυρουδής, Ορφανός

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Νικηταράς (46′ Μπαϊρακτάρης), Νίκολλι, Κακλαμάνος Εμμ., Κωστάκης, Κουκουτσέλας, Γαϊτάνος (75′ Χαμιτάι), Κολιοκώστας, Παπαοικονόμου, Ταγκάεφ (58′ Ευαγγελίδης), Κακλαμάνος Αλ.

ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Μαριάς, Βλαντιμίροφ, Μποΐλης, Γκεστένια (90′ Δουγέκος), Πανόπουλος, Δρόσος (65′ Μπεκιρλάρι), Θωνιάτης, Μαργαρίτης, Χατζησουλεϊμάν (46′ Χατζηφούντας), Πης (86′ Συντιχάκης)