Έχει τον… τρόπο του ο Φοίβος και “αγκαλιάζει” τον τίτλο!

Σ’ ένα ντέρμπι για γερά νεύρα που κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Φοίβος με “χρυσή” αλλαγή τον Μιχάλη Μόσχο ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Άρη στο ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας που διεξήχθη στο γήπεδο Κρεμαστής.

Στο +5 από τους “κιτρινόμαυρους” το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη που έχει… απόσταση 8 βαθμών από τον τρίτο ΔΙ.ΑΣ (με παιχνίδι λιγότερο) που παραμένει στο “παιχνίδι” του τίτλου αφού στις δύο επόμενες αγωνιστικές υποδέχεται τους Άρη και Φοίβο στην Κω.

Το ντέρμπι της Κρεμαστής ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και το συγκρότημα του Στάθη Φαρμακίδη να μπαίνει πιο σύντομα στο κλίμα του αγώνα.

Στο 25′ ο Κρεκούκιας που δημιούργησε πολλά προβλήματα από την αριστερή πλευρά, έκανε το σουτ το οποίου απέκρουσε ο Κεφάλας και στο 30′ ο Χατζηλιόντας που έβγαινε με αξιώσεις μπροστά σε αντεπίθεση κόπηκε λανθασμένα από τον βοηθό Τσέτσο και έφερε αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι είχαν την υπεροχή, πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, αλλά παρά τις προϋποθέσεις που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ.

Μετά την ανάπαυλα, ο Φοίβος έδειξε να ισορροπεί το παιχνίδι και σ’ αυτό… βοήθησε πως ο Γκίκας αποχώρησε λόγω τραυματισμού από το γήπεδο συν της απουσίας του Μάλλιου που προς το τέλος του α’ μέρους και αυτός αποχώρησε αναγκαστικά.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη που… βολεύονταν και με την ισοπαλία, έδειχνε επικίνδυνη στην αντεπίθεση με δεδομένου πως ο Άρης ρίσκαρε για να πάρει το τρίποντο που θα τον έφερνε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η είσοδος του Μιχάλη Μόσχου στο 73′ ήταν το “κλειδί” του παιχνιδιού και αποτέλεσε την “χρυσή” αλλαγή του προπονητή των γηπεδούχων.

Μόλις μπήκε ο νεαρός έκανε αισθητή την παρουσία του και στο 87′ μετά την σέντρα από τα δεξιά του Χατζησάββα, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του β’ δοκαριού όντας “ξεχασμένος” από την αντίπαλη άμυνα και έγραψε το 1-0 εν μέσω πανηγυρισμών.

Ο Φοίβος δεν χρειάστηκε να περιμένει το τελικό σφύριγμα του διαιτητή με αγωνία προκειμένου να πανηγυρίσει τη νίκη, μιας και στο 90′ από την συρτή μπαλιά του Στεφανίδη εκ νέου από τα δεξιά, ο Μόσχος σημάδεψε σωστά από κοντά για το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Τσέτσος, Μαυρουδής

Συνθέσεις:

Φοίβος: Κεφάλας, Ταφάνι, Χατζησάββας, Παϊζάνος, Φωτεινής (30’ λ. τρ. Καλημέρης, 73’ Μόσχος), Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Καραγεωργίου (92’ Μήτρου), Στεφανίδης (91’ Πεταυράκης), Γκινής, Ορφανίδης

Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Νικήτας, Ζαρκαδούλας, Γκίκας (64’ Χατζηπέτρος), Αξιώτης, Κοντόγιαννος, Κρεκούκιας (93’ Σκυλλαράκης), Μάλλιος (42’ λ. τρ. Πατσιαούρας), Χατζηλιόντας, Μπαϊρακτάρης