“Ψαλίδισε” τις ελπίδες της Δόξας ο Διγενής

Παρόλο που πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γιώργο Αρκούδα η Δόξα Καρδάμαινας ηττήθηκε με 1-2 απ’ τον Διγενή Κοσκινού και πλέον η υπόθεση παραμονή γίνεται και πάλι δύσκολη υπόθεση. Ο Διγενής πήρε τη νίκη με γκολ απ’ τους Τσιπιζίδη και Διακάκη (πεν.) και κατάφερε να κρατήσει το «τρίποντο» παρότι για 15λεπτά αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη στον Χατζηνικόλα. Η Δόξα Καρδάμαινας έχασε και πέναλτι με τον Ζερβό στο 70’ με τον Μανωλάγκα να αποκρούει.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα με την πρώτη μεγάλη στιγμή να έρχεται στο 14’ όταν μετά από σέντρα απ’ τα δεξιά ο Σκούμπρος έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ με το στήθος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από στημένες μπάλες να φέρουν την μπάλα στην περιοχή και στο 24’ απείλησαν με τον Τάλλαρο. Ο Πης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα αριστερά και ο υψηλόσωμος αμυντικός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Μανωλάγκα.

Το παιχνίδι είχε λιγοστές φάσεις στο πρώτο μέρος αφού και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε μια απ’ τις λίγες φάσεις που βρήκε χώρους η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Λαμάι ήταν αυτός που πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου έκανε την μπαλιά προς τον Αρκούδα και εκείνος από οριακή θέση κατάφερε να νικήσει τον Μανωλάγκα κάνοντας το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κετσέ απ’ τα αριστερά ο Τσιπιζίδης με δυνατό σουτ έκανε το 1-1 για την ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 59’ μετά από στημένη μπάλα ο Αρκούδας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μανωλάγκας είπε «όχι. Στο 63’ σε μια εύκολα φαινομενικά φάση ο Διγενής κατάφερε να κερδίσει πέναλτι. Οι αμυντικοί της Δόξας άργησαν να απομακρύνουν, ο Τάλλαρος έχασε απ’ τον Καματερό στην συνέχεια τον ανέτρεψε και ο Παρχαρίδης έδειξε την άσπρη βούλα με τον Διακάκη να εκτελεί εύστοχα κάνοντας το 1-2 για την ομάδα του.

Η Δόξα είχε την ευκαιρία επτά λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει με τον Ζερβό απ’ την άσπρη βούλα αλλά ο Μανωλάγκας απόκρουσε κρατώντας το 1-2 για την ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Δόξα έψαξε την ισοφάριση, ενώ στο 74’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη απ’ τον Χατζηνικόλα. Παρόλο που η Δόξα αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να φτάσει στο 2-2 αφού πήρε μέτρα στο γήπεδο όπως ήταν λογικό αλλά δεν έκανε την μεγάλη φάση προς την εστία του Μανωλάγκα και έτσι το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Παρχαρίδης, Γιαμούζης και Καραμούτας.

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Ξενιτίδης, Τάλλαρος, Χατζησεβαστός, Μουνούχος (87’ Κατσαρός), Χατζηπαναγιώτης, Αρκούδας, Κάτση (76’ Κόκκαλης), Λαμάι (80’ Παντελής), Μέμα (29’ λ.τ Μποϊλής), Πης, Ζερβός.

Διγενής Κοσκινού: Μανωλάγκας, Σκούμπρος, Χατζηνικόλας, Κετσές, Μοσκιού (55’ Καματερός), Παπασταμάτης, Τσιπιζίδης (90’ Δραμουντανής), Διακάκης (69’ Νίκας), Μικκιού, Κώτης, Ζαχαρίας.

giafkasports.gr