“Πέταξε” ένα ημίχρονο και την… ευκαιρία ο Διαγόρας

Σ’ ένα ματς όπου ο Διαγόρας… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εθνικός έφυγε με το 1-1 από το νησί μας για την 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος) και εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. Χαμένη ευκαιρία για τον “γηραιό” που έδειξε στην επανάληψη πως μπορούσε να πάρει το “τρίποντο”, ευνοημένος ο Ιάλυσος απ’ αυτό το αποτέλεσμα που παραμένει το “κόλπο” της πρώτης θέσης τρεις “στροφές” πριν το δραματικό -όπως προμηνύεται- φινάλε.

Το πρώτο διάστημα στο α’ μέρος ήταν μοιρασμένο, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, την ίδια στιγμή που ο Εθνικός ήταν πιο επικίνδυνος και προειδοποίησε σε μία- δύο περιπτώσεις την εστία του Στεφανάκου.

Στο 25′ ο Στασινός έκανε την ενέργεια από τα δεξιά και αφού γύρισε την μπάλα παράλληλα, ο Γκέσιος δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Παντέλη μπήκε πιο δυναμικά και αναζήτησε την ισοφάριση, πιέζοντας ψηλά την αντίπαλη ομάδα που έψαξε με την σειρά της την αντεπίθεση για να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη.

Όσο περνούσε η ώρα, ολοένα ανέβαινε ο Διαγόρας που κατάφερε στο 85′ να φέρει το ματς στα ίσα. Μετά το γέμισμα του Προβατίδη, ο Γιόνδης κέρδισε την κεφαλιά- πάσα προς τον Αγγελούδη που με τρομερό γυριστό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1 στην αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Εθνικός δεν το έβαλε κάτω και αναζήτησε το τέρμα που θα του χάριζε το “τρίποντο”, αλλά ο Βλάχος αστόχησε στο 91′ σε κοντινή κεφαλιά και ένα λεπτό αργότερα (92′) ο Στεφανάκος έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μανάλη “κρατώντας” τον βαθμό για την ομάδα του.

Διαιτησία: Μανούχος, Λυκομήτρος, Λέκκας (Αργολίδας)

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Χειμωνέττος, Ρούνιτς (67’ Καρπαθάκης), Προβατίδης, Πέεφ, Σουανης (77’ Αγγελούδης), Γιόνδης, Βελέτης, Μπακάλης (46’ Βελλίνης), Σερτζίνιο (60’ Κιοσέογλου)

Εθνικός: Σικαλιάς, Στασινός, Βλαχος, Κρητικος, Ρούσσης, Τεγούσης, Δηματάς, Κωνσταντίνου, Γκέσιος (81’ Κατσικοκέρης), Ρομάνο (80’ Κατίδης), Παυλάκης