Άδικη ήττα για την Ρόδο στη Νίκαια, αλλά είναι ακόμα “ζωντανή”

Σ’ ένα παιχνίδι όπου υπήρξαν παράξενα… σκηνικά, η Ρόδος στο υποτίθεται κεκλεισμένων και θυρών Δημοτικό Νεάπολης “λύγισε” από τον Ιωνικό και ηττήθηκε με 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στις καθυστερήσεις. Με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο αγωνίστηκαν τα “ελάφια” που είναι ακόμα “ζωντανά” στην υπόθεση παραμονής, αρκεί να κερδίσουν στην έδρα τους τον Εθνικό.

Η Ρόδος πήγε διαβασμένη στη Νίκαια, δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους τους οποίους κρατούσαν με μεγάλη ευκολία μακριά από την εστία του Παναγόπουλου.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους, ωστόσο μία αστεία απόφαση του διαιτητή στο 42′ άφησε το συγκρότημα του Τίμου Καβακά με δέκα ποδοσφαιριστές.

Απέβαλλε τον Μπούτερ σε μία φάση που ο παίκτης των φιλοξενούμενων είχε δεχτεί σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, παράλληλα απέβαλλε και ποδοσφαιριστή του Ιωνικού που βρίσκονταν στον πάγκο για διαμαρτυρία.

Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, τα “ελάφια” στάθηκαν πολύ καλά και όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους, αλλά και δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις προς την αντίπαλη εστία.

Στο 57′ το ωραίο μακρινό σουτ του Αυγενικού ανάγκασε τον Κουρεπίνη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ , ενώ από την εκτέλεση του Αυγενικού και την κεφαλιά του Άλμπι ο γκολκίπερ του Ιωνικού μάζεψε στην αγκαλιά του την μπάλα.

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των “πρασίνων” που κρατούσαν με άνεση την ισοπαλία που θα τους χάριζε την παραμονή, ωστόσο στο 92′ μια απροσεξία έφερε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα ο Κουρούπης, «βρήκε» τον Χαλκιά μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα στο 92ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζησάββας και έκανε το 1-0 για τον Ιωνικό.

Το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή βρήκε αρκετούς φίλους του Ιωνικού να πανηγυρίζουν σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι!

Παράλληλα η Ρόδος θα μπορούσε σαφέστατα να κάνει κάτι καλύτερο και επιθετικά, αν αγωνίζονταν με τον βασικό της επιθετικό “όπλο” που αποβλήθηκε άδικα από τον διαιτητή στο τέλος του α’ μέρους.

Σε κάθε περίπτωση και παρά την άδικη ήττα, η Ρόδος κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια της αφού με νίκη κόντρα στον Εθνικό την τελευταία αγωνιστική θα παραμείνει στην Γ’ Εθνική.

Διαιτησία: Γκάμαρης, Κορτέσης, Δέτση

Συνθέσεις:

Ιωνικός: Κουρεπίνης, Γιαταγανάκης, Δημακάκος, Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Πογκοσιάν (63′ Βολονάκης), Γεωργόπουλος (73′ Όλα), Χατζησάββας, Χαλκιάς, Νικολέττος

Ρόδος: Παναγόπουλος, Μρκτσιάν, Αποστόλου, Λέγκα, Κουρούπης, Ιμεραλιλάι, Πότσι, Πινδώνης, Αυγενικού, Λέκκας (69′ Μυλωνάς, 90′ Δημητριάδης), Μπούτερ