“Τρίποντο”… σωτηρίας για την Δόξα

Πλέον είναι στα πόδια της. Η Δόξα Καρδάμαινας με γκολ του Μάκη Ζερβού δύο λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του Απόλλων Καλυθιών για την 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και σε συνδυασμό με το 3-3 ανάμεσα σε Παστίδα και Κατταβιά άφησε πλέον τέσσερις ομάδες από κάτω φτάνοντας τους 27 βαθμούς . Να θυμίσουμε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Δόξα Καρδάμαινας τι θα γίνει στο Ρόδος – Εθνικός. Αφού αν κερδίσει η Ρόδος και παραμείνει στην Γ’ Εθνική θα πέσουν τρεις ομάδες στην Β’ κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου μέρους και απείλησαν μόλις στο 9’ με τον Μαθιό να κάνει την παράλληλη πάσα και τον Γεωργιάδη από θέση βολής να πλασάρει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Παλάζης με μακρινό σουτ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γιακούμαρου αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας απομάκρυνε σε κόρνερ. Μάλιστα ο Γιακούμαρος κατάφερε και ένα λεπτό αργότερα να κρατήσει και πάλι το μηδέν όταν από κεφαλιά του Μπάρδη έδιωξε στην αριστερή του γωνία.

Μετά το πρώτο 20λεπτο η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να κλείσει καλύτερα τους χώρους και παρόλο που ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά την εστία του Γιακούμαρου.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα μπήκε με περισσότερο πάθος και κατάφερε στο 56’ να πάρει προβάδισμα όταν μετά από κάθετη πάσα του Ζερβού ο Αρκούδας πίεσε τον Σαχίνη έκλεψε και κατάφερε με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ροδίτη κάνοντας το 1-0.

Μετά το αρχικό σοκ ο Απόλλων προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 68’ ο Μπάρδης με μια γκολάρα έκανε το 1-1. Ο μέσος των Καλυθιών πήρε την μπάλα απ’ τον χώρο της μεσαίας γραμμής έκανε μια κούρσα, έφτασε έξω απ’ την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιακούμαρου για το 1-1.

Παρόλο την ισοφάριση οι Καρδαμιώτες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ βγάζοντας ακόμη περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους. Στο 86’ ο Ζερβός εκτέλεσε το φάουλ, ο Αρκούδας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μουνούχος σούταρε άουτ.

Τελικά η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να πάρει αυτή τη νίκη «χρυσάφι» στο 88’ όταν ο Μάκης Ζερβός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ροδίτη κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Δημαράκης, Πατσιαούρας και Φραγκιαδάκης.

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Μουνούχος, Κάτση, Χατζησεβαστός, Κουρζής Α., Μποϊλής (73’ Χατζηαντωνίου), Αρκούδας (92’ Παντελής), Ζερβός, Πης, Κόκκαλης (82’ Τάλλαρος), Χατζηπαναγιώτης.

Απόλλων Καλυθιών: Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός (60’ Σαββούλης Τ.), Μπάρδης, Φλεβάρης (71’ Πέπα), Καλτσής, Διακουράκης, Κίτσος, Παλάζης, Μαθιός (89’ Γιορδαμνής), Γεωργιάδης.

giafkasports.gr