Δεν της άξιζε αυτό το τέλος…

Πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα σε όλους και σε όλα, ακόμη και όταν έμεινε με οκτώ (!!!) παίκτες αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια με αυτές τις συνθήκες. Η Ρόδος ηττήθηκε με 0-1 από τον Εθνικό στο Δημοτικό Στάδιο και σε συνδυασμό με τις νίκες Ιωνικού και Ασπρόπυργου αποχαιρέτησε την Γ’ Εθνική παρότι δεν άξιζε αυτό το φινάλε βάση της φετινής της παρουσίας στο πρωτάθλημα.

Από το ξεκίνημα του ματς και με δεδομένο πως οι “πράσινοι” ήταν… ψυλιασμένοι για το πως θα πάει η “δουλειά” σε Ζευγολατιό και Κερατσίνι, μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν την αντίπαλη εστία.

Έχοντας όμως στο μυαλό τους πως “απαγορεύεται” να δεχτούν γκολ, οι ποδοσφαιριστές του Τίμου Καβακά όπως και ο Εθνικός αναλώθηκαν σ’ ένα παιχνίδι μεσαία γραμμής, αρκετά νευρικό και με πολλά λάθη.

Στο 18′ ο Λέκκα πήγε να επωφεληθεί μετά από κακή συνεννόηση άμυνας και γκολκίπερ του Εθνικού, ωστόσο τελευταία στιγμή έκοψε ο Κωνσταντίνου.

Μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Αυγενικού δέκα λεπτά αργότερα (28′), ο Σικαλιάς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα χωρίς κανέναν πρόβλημα και λίγο πριν το φινάλε έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες.

Στο 40′ ο Κουρούπης αντίκρισε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή για μαρκάρισμα πάνω στον Στασινό σε μία απόφαση που έφερε αντιδράσεις από την πλευρά των πρασίνων.

Πάντως οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στ’ αποδυτήρια, αφού στο 44′ ο Γκέσιος μπερδεύτηκε με συμπαίκτη του και δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά από πλεονεκτική θέση.

Με την έναρξη της επανάληψης το σκηνικό ήταν ίδια και σταδιακά η Ρόδος ανέβασε την απόδοση της, αφού αναζητούσε το “τρίποντο” για να μην περιμένει στο… ακουστικό της για τα άλλα δύο ματς.

Στο 60′ “σπαταλήθηκε” η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, όταν ο Μρτσιάν με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Λ-έκκα έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα (63′) από το γύρισμα του Δωματά, δεν πρόλαβε ο Παυλάκης να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, η Ρόδος γίνονταν ολοένα και πιο επιθετική, ωστόσο ο διαιτητής είχε άλλη… άποψη για την προσπάθεια της.

Στο 77′ ο Αποστόλου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Μισέλ με περίσσια ευκολία από τον ρέφερι και άφησε την ομάδα του με εννέα παίκτες, ενώ στο 82′ ο Μρκτσιάν είδε και αυτός κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Δωματά αφήνοντας την Ρόδο με οκτώ παίκτες!!!

Γνωρίζοντας και με την… βούλα πως Ασπρόπυργος και Ιωνικός έχουν το… χέρι τους το αποτέλεσμα που ήθελαν, δεν υπήρχε άλλη λύση από τους παίκτες του Καβακά να τα παίξουν όλα για όλα.

Οι οκτώ παίκτες βγήκαν όλοι μπροστά στις καθυστερήσεις για να… βρουν το “χρυσό” γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε και στο 96′ ο Μακρυγιάννης και αφού όλοι οι πράσινοι ήταν στην επίθεση, βρήκε στην κόντρα και έγραψε το 0-1 αφού πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο.

Αυτός ήταν και ο τραγικός επίλογος της Ρόδου στην Γ’ Εθνική την οποία “αποχαιρετά” δυστυχώς μετά από δύο χρόνια παρουσίας, παρότι αυτή η ομάδα σίγουρα δεν το άξιζε…

Διαιτησία: Φωτιάδης (Καστοριάς), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Συνθέσεις:

Ρόδος: Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι (80′ Τάχος) , Κουρούπης, Μκρτσιάν, Άλμπι, Αποστόλου, Πότσι (55′ Βολονάκης),  Πινδώνης, Αυγενικού, Μυλωνάς, Λέκκας

Εθνικός: Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Ρούσσης, Κατίδης, Δωματάς (91′ Μακρυγιάννης), Κωνσταντίνου, Γκέσιος (64′ Κατσικοκέρης),  Τεγούσης (52′ Μισέλ), Παυλάκης