“Μαχαιριά” στην εκπνοή και υποβιβασμός για την Δόξα

Σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε με το γκολ του Μιχάλη Λυριστή στο 90ο λεπτό της συνάντησης, ο ΑΕΡΑ επικράτησε με 2-1 της Δόξας Καρδάμαινας στο γήπεδο Αφάντου και έτσι οι Κώοι υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έκλεισαν τα καρέ τους τους αντιπάλους τους και πίεσαν για το γκολ που ήρθε στο 16′ μετά από μπαλιά του Λυριστή στον Λοή και ψηλοκρεμαστό πλασέ του τελευταίου για το 1-0.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το συγκρότημα του Δημήτρη Χρυσόπουλου, καθώς ο Μέμα στο 31′ πέρασε την κάθετη μπαλιά στον Κόκκαλη που σκόραρε με ωραίο πλασέ για το 1-1.

Στην επανάληψη η Δόξα τα έδωσε όλα για το τρίποντο που θα τις διατηρήσου ακέραιες τις ελπίδες παραμονής, ωστόσο στάθηκε άτυχη.

Τόσο στην φάση του 72′ όταν ο Μαλλιάκας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Παντελή, όσο και σ’ αυτή του 76′ όπου ο Μεμά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ολοένα και ανέβαιναν οι Κώοι που άφησαν κενά πίσω. Αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν οι Αφαντενοί και συγκεκριμένα ο Λυριστής που στο 90′ με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ως μία “εκδίκηση” της ομάδας του Χοσάδα για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του κυπέλλου την φετινή σεζόν από την Δόξα, ενώ η ομάδα από τα Καρδάμαινα υποβιβάζονται και μαθηματικά αφού πλέον μπορεί μόνο να ισοβαθμίσει με ομάδες που βρίσκονται από πάνω της και δεν υπερτερεί σε καμία ισοβαθμία.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Σπάρταλης, Σταυρούλιας

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Μαλλιάκας, Δανάς, Στελλάς, Πλύγκος Μ.Δ., Γαργάλης, Πλύγκος Μ., Γιαννακάκης, Χάλαρης (55’ Κωνσταντινίδης), Λόης, Λυριστής

Δόξα: Γιακουμάρος, Τάλλαρος, Κουρζής, Χατζηπαναγιώτης, Αρκούδας, Κόκκαλης (77’ Πόγιας), Καλούδης (71’ Παντελής), Μποϊλής, Χατζηαντωνίου, Πης, Μέμα