Τα “ελάφια”… κάλπασαν και στον Αρχάγγελο

Με την επιθετική της γραμμή να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα, η Ρόδος επικράτησε με 1-4 του Άρη στο γήπεδο Αρχαγγέλου. Πάλεψαν και θα μπορούσαν ακόμη και το θετικό αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, παρουσίασαν αμυντικά προβλήματα και οι δύο πλευρές.

Μετά το εικοσάλεπτο η Ρόδος ανέβηκε και αφού ο Γεωργίου “νικήθηκε” από τον Βαρέλη στο 21′ σε τετ α τετ, ένα λεπτό αργότερα έγινε το 0-1 από τον Τσολάκο έπειτα από μπαλιά του Μπίσα.

Ο Μπίσα που εκμεταλλεύονταν κάθε λάθος των γηπεδούχων στον χώρο της μεσαίας γραμμής και έβγαζε “φαρμακερές” μπαλιές στους συμπαίκτες του, “βρήκε” στο 27′ τον Γεωργίου στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος έγραψε το 0-2.

Ενδιάμεσα πάντως ο Άρης θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ στην κίνηση του Παπαοικονόμου, μετά από την μπαλιά του Χατζηλιοντα, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η “μετάθεση” του Παπαοικονόμου στα δεξιά που έπαιζε με “ανάποδο” πόδι, δημιούργησε πρόβλημα στους πράσινους και στο 39′ στάθηκαν τυχεροί αφού η κεφαλιά του Καλοπήτα μπροστά στην κενή εστία, έπειτα από κακή έξοδο του Κεφάλα, έφυγε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του Σάββενα βγήκαν μπροστά και στο 47′ ο Μπίσα έχασε την ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη για την Ρόδο σε εκδήλωση αντεπίθεσης,  αφού του είπε “όχι” ο Βαρέλης σε τετ α τετ.

Στο 52′ με δημιουργό τον Παπαοικονόμου και “εκτελεστή” τον Κοντόγιαννο που τελείωσε με εναέριο σουτ την σέντρα του συμπαίκτη του από δεξιά, ο Άρης μείωσε σε 2-1.

Η πίεση στην συνέχεια των κιτρινόμαυρων έφτανε μέχρι την περιοχή του Κεφάλα, αλλά η φαντασία στην τελική προσπάθεια έλειπε.

Ωστόσο μέχρι και το 73′ ο Άρης σου έδινε την εντύπωση πως θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο η προσπάθεια του Καλοπήτα να διώξει την μπάλα στην σέντρα του Τσολάκου, την έστειλε στο αριστερό “παραθυράκι” του Βαρέλη για το 1-3.

Στο 85′ ο Κεφάλας με εντυπωσιακή εκτίναξη είπε “όχι” στο σουτ του Χατζηλιόντα και στο 89′ ο Μόσχος που βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Μπίσα για να κάνει το τελικό 1-4.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Σπάρταλης, Σταυρούλιας

Άρης: Βαρέλης, Καλοπήτας (83′ Δουκίσσης), Γκίκας, Δανάς, Δημουλάς, Θοδωρή (51’ Πομπού), Κοντόγιαννος, Χατζηλιόντας, Σακελλάρης (30’ Μάλλιος), Παπαοικονόμου, Κρεκούκιας

Ρόδος:Κεφάλας, Ιμεραλιλάι, Χατζηπέτρος, Καντιμοίρης, Κρητικός, Τριχάκης (7’ λ. τρ. Τσουλάκος), Κιοσέογλου (70’ Αλιμερκάι), Μπίσσα, Δημητριάδης, Κόστα Φερνάντο(57′ Σουλάι), Γεωργίου (77’ Μόσχος)