“Πεντάσφαιρος” και… απόλυτος ο Κλεόβουλος

Την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries συνεχίζει ο Κλεόβουλος που αυτή την φορά… υπέταξε τον Διγενή. Οι Λινδιακοί επικράτησαν εντός έδρας με το ευρύ 5-2 και έκαναν το 3Χ3!

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι μόλις στο 2′ με το σουτ του Διακάκη που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χρυσανθή και γενικότερα να έλεγχαν τον ρυθμό, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα ισορρόπησε και στο 20′ προειδοποίησε με το απ’ ευθεία χτύπημα φάουλ του Αθανασίου στο οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα (21′) η άμυνα των Κοσκινιατών πιάστηκε στον… ύπνο και ο Ταγκάεφ έκανε το 1-0, αφού εκμεταλλεύτηκε άριστα την κεφαλιά- πάσα του Γιατσιάτσου στην εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου.

Στο 30′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν και ο Διγενής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μικκιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή της συνάντησης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (34′) ο Κολιοκώστας με εκτέλεση φάουλ “σημάδεψε” τον Γιατσιάτσο στο δεύτερο δοκάρι και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι παρότι με δέκα ποδοσφαιριστές δεν είχαν άλλη επιλογή από το βγουν μπροστά και αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Κλεόβουλο να “χτυπήσει” στην κόντρα.

Στο 52′ ο Ευαγγελίδης δεν κατάφερε να “νικήσει” τον Μανωλάγκα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ωστόσο στο 53′ ήταν αυτός που δημιούργησε με την συρτή του σέντρα από τα δεξιά τις προϋποθέσεις για να έρθει το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Αφού ο Αλέκος Κακλαμάνος είδε το πλασέ του από κοντά να κοντράρει σε αμυντικούς, ο Κολιοκώστας πήρε το “ριμπάουντ” και από κοντά με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ, σημείωσε το 3-0!

Το ισχυρό προβάδισμα νίκης σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, τους έκανε να “κάτσουν” και οι παίκτες του Σάσα Γιόνοβιτς πήγαν να τους κάνουν να το “πληρώσουν”.

Στο 64′ με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κετσές έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Χρυσανθή για το 3-1 και στο 71′ έπειτα από κακή συνεννόηση του τερματοφύλακα του Κλεόβουλου με τον Τσελεπίδη, ο Μαΐλης με ψηλοκρεμαστό πλασέ από μακρινή απόσταση έκανε το 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Αυτό το ενδιαφέρον και οι ελπίδες του Διγενή διατηρήθηκαν ελάχιστα. Στο 72′ ο Χατζηνικόλας σέντραρε από δεξιά και ο Κακλαμάνος με απλό πλασέ “ξεχασμένος” από την αντίπαλη άμυνα έκανε το 4-2.

Το τελικό 5-2 έγραψε στην αντεπίθεση ο Χατζηνικόλας, όταν μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και πλάσαρε τον εξερχόμενο Μανωλάγκα.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Στεφανάκης, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας (37’ λ. τρ. Μπαϊρακτάρης), Χαμιτάϊ (65’ Γιαννιού), Τσελεπίδης, Γιατσιάτσος, Μαριεττάκης (70’ λ. τρ. Χατζηνικόλας), Ευαγγελίδης, Αθανασίου, Κακλαμάνος, Ταγκάεφ, Κολιοκώστας

Διγενής: Μανωλάγκας, Σκούμπρος (80’ Κυριαζής), Πατσιαούρας (69′ Ζαχαρίας), Μαίλης, Χουτεσιώτης, Μικκιού, Γιουλβανίδης, Γιαννακόπουλος (46’ Θαρρενός), Κετσές, Τσιμπιζίδης, Διακάκης (57’ Χατζηνικόλας)