«Φονική» στις αντεπιθέσεις και θριαμβεύτρια η Ρόδος

Φαρδιά πλατιά έβαλε τη σφραγίδα της στο ντέρμπι των Καλυθιών με τον Απόλλωνα η Ρόδος, η οποία θριάμβευσε με 1-4 και έστειλε το μήνυμα σε φίλους και αντιπάλους, πως έχει τις δυνατότητες, όπως και τη θέληση, να στεφθεί πρωταθλήτρια.
Σε μία φάση που ακόμα «ψάχνονται», κάτι που φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι, τα «ελάφια» βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν με επιτυχία άλλη μία επικίνδυνη αποστολή, στηριζόμενα στην «πυραυλοκίνητη» επίθεσή τους, η οποία εμφανίστηκε αμείλικτα κυνική.
Δύο αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, στο 10’ και στο 28’, διάστημα στο οποίο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός, έφταναν και περίσσευαν για να γίνει το 0-2, με σκόρερ τους Μπίσα και Κιοσέογλου, ενώ στο δεύτερο μέρος, η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας σε συνδυασμό με τη συνετή διαχείριση του προβαδίσματος, οδήγησαν σε άλλες δύο τέρματα, με τους Κιοσέογλου στο 77’ και τον Καντιμοίρη στο 80’.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα στο 4’, σε άστοχο πλασέ του Μπαϊρακτάρη, όπως και να ισοφαρίσουν στο 13’, όταν ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε και η Ρόδος στο 58’, σε πλασέ του Κιοσέογλου, ενώ ο Απόλλωνας, που έδειξε στοιχεία εξαιρετικής ομάδας, πέτυχε το γκολ της τιμής στο 91’ με τον Μαθιό.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης (Χατζημανώλης, Τσέτσος).
Οι συνθέσεις:
Απόλλων Καλυθιών
Ροδίτης, Διακουράκης, Νικολός, Σαββούλης (65’ Κυρίτσης), Θεοδοσίου, Φλεβάρης (79’ λ.τ. Χαλκιαδάκης), Μπαϊρακτάρης (59’ Κολοκοτρώνης), Γεωργιάδης, Πέπα (46’ Χατζηβαλσάμης), Μαθιός, Χατζηκοσμάς
Ρόδος
Κεφάλας, Καντιμοίρης, Χατζηπέτρος, Σουλάι, Κρητικός, Δημητριάδης (53’ Τριχάκης), Λαζάρου, Μπίσσα (72’ Μόσχος), Τσουλάκος (57’ Κόστα), Κιοσέογλου (79’ Αμανατίδης), Γεωργίου