Επιστροφή με “δώρο” πρόκριση από τον Σκυλλαράκη

Με δύο τέρματα του Σάββα Σκυλλαράκη, ο οποίος το καλοκαίρι επέστρεψε στην Μαλώνα, ο Άγιος Γεώργιος πήρε την νίκη- πρόκριση μέσα στα Μάσσαρι στο γειτονικό ντέρμπι επί του τοπικού Αστέρα με σκορ 2-1 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ρόδο.

Το ματς ξεκίνησε με τον “Άγιο” να μπαίνει δυνατά και μόλις στο 4ο λεπτό οι “κιτρινόμαυροι” άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα ο Κοτσίκος μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και ο Πονιάς τον ανέτρεψε, με τον Αντωνά να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάββας Σκυλλαράκης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, με το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του έπειτα από την “θητεία” του στον Άρη Αρχαγγέλου.

Παρότι η ψυχολογία είχε… γείρει στην πλευρά των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Κολιάδη βρήκαν άμεσα την απάντηση και στο 14′ έφτασαν στο 1-1 με το ωραίο πλασέ του Φωταρά μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του νεαρού Μουδάτσου.

Με τον Σκυλλαράκη να έχει ξεκινήσει με… κέφια το παιχνίδι, ο “Άγιος” ήταν επικίνδυνος στην κόντρα. Μετά από την συνεργασία με τον Κακούλλη, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κοστόφ, αλλά ο τελευταίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Από την μεριά του ο Αστέρας είχε πολύ καλή στιγμή στο 31ο λεπτό. Ο νεαρός Μουδάτσος που μόνο “ψαρωμένος” δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι και είχε πολύ καλή εμφάνιση, συνεργάστηκε με τον Φωτάρα και ο τελευταίος γύρισε στον Δημητριάδη που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν μόνος.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Μαλωνίτες έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 48′ ο Κόστα έκανε λάθος εκτίμησης της φάσης σε γύρισμα από συμπαίκτη του και παραλίγο να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Μία ανάσα από το γκολ έφτασαν και οι γηπεδούχοι, σ’ ένα ματς που είχε ανοίξει και το θέαμα ήταν πολύ καλό για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες σ’ ένα γειτονικό ντέρμπι που θύμισε τα… παλιά.

Μετά από μπαλιά του Φωτάρα στον Δημητριάδη στο 55ο λεπτό, ο νεαρός επιθετικός έκανε το σουτ και ο Ψαράς απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 63′ ο Κιλασίν με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στις αντεπιθέσεις προσπάθησε να “χτυπήσει” η ομάδα του Γιάννη Χατζησταμάτη και στο 65′ μ’ αυτόν τον τρόπο έφτασε στο γκολ που της έδωσε και πάλι το προβάδισμα.

Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Σκυλλαράκη με τον Κακούλλη, ο δεύτερος έκανε το σουτ και αφού ο Κόστα απέκρουσε, ήρθε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος να πετύχει και δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ και να γράψει το 1-2 για την ομάδα του.

Άμεσα πήγε να “απαντήσει” ο Αστέρας με τον Δημητριάδη, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ στο 67ο λεπτό της συνάντησης.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικίνδυνη φάση του Αστέρα μπροστά από την εστία του Ψαρά, αφού οι Μαλωνίτες έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους και με καλή διαχείριση διατήρησαν το αποτέλεσμα.

Μάλιστα στο 72′ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο τέρμα και να “καθαρίσουν” νωρίτερα τη νίκη, αλλά ο Κόστα με διπλή προσπάθεια σταμάτησε τον Κακούλλη που βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Συνθέσεις:

Aστέρας: Κόστα, Στογιανόφσκι, Κιλασίν, Δημητριάδης, Πονιάς, Μουδάτσος (63′ Παπαστεφάνου), Μπέρδης, Σακαρέλης, Στεφανάκης (66′ Δεληγιάννης), Χατζημανώλης, Φωτάρας

Άγιος Γεώργιος: Ψαράς, Ζολτάν, Χατζηνικολού (30′ λ.τρ. Σκορδάς), Γιωργάς, Κακκούλης, Χατζηνικόλας, Κοτσίκος, Σκυλλαράκης (85′ Γερακούδης), Λούπος (76′ Φαρμακαλής), Κοστόφ, Χατζημανώλης,