“Ανεμοστρόβιλος” ΔΙ.ΑΣ… σάρωσε τον Διγενή στα Κοσκινού

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στο αντίπαλο του, ο ΔΙ.ΑΣ επικράτησε με 1-5 μέσα στα Κοσκινού του Διγενή για την 4η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας και… συγκατοικεί με την Ρόδο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα της Κω μπήκε αποφασισμένη για το “τρίποντο” στο γήπεδο και μόλις στο 4′ πήρε το προβάδισμα με το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Μαργαρίτη. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αιφνιδίασε τους πάντες και κατέληξε στο βάθος της εστίας για το 0-1 των φιλοξενούμενων.
Αμέσως η ομάδα του Γιόνοβιτς πήρε τα ηνία και “σπατάλησε” σημαντικές ευκαιρίες, προτού πετύχει το 1-1 με τον Κετσέ στο 30′. Ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Μαΐλη και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για την ομάδα του.
Με δεδομένη την εμφάνιση των ομάδων στο δεδομένο χρονικό σημείο, κανείς δεν πίστεψε πως κάποια θα μπορούσε να είχε πάρει… αέρα δύο τερμάτων πριν την ανάπαυλα.
Κι όμως, ο ΔΙ.ΑΣ πάτησε το πόδι στο… γκάζι και στο 38′ ο Μπεκιρλάρι με πλασέ μετά από πάσα του Δρόσου σημείωσε το 1-2, προτού ο έμπειρος παίκτης από “δημιουργός” γίνει “εκτελεστής” αργότερα για το 1-3 του πρώτου μέρους με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιάννη Μανούσογλου έλεγχαν τον ρυθμό, διατηρούσαν μακριά τους κινδύνους από την αντίπαλη ομάδα και κατάφεραν να φτάσουν εύκολα στη νίκη την οποία διεύρυναν.
Στο 62′ ο Χατζησουλεϊμάν με πλασέ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4 και στο 82′ ο Ιωαννίδης με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 1-5 στην άνετη επικράτηση της ομάδας του.
Διαιτησία: Κυρίτσης, Μοσχάτος, Μπέκας
Συνθέσεις:
Διγενής: Mανώλαγκας, Σκούμπρος, Κώτης (68′ Γιουλβανίδης), Μαϊλης, Χουτεσιώτης, Μικκιού, Χατζηνικόλας (73′ Γιαννακόπουλος), Τσιπιζίδης, Θαρρενός (84′ λ. τρ. Μάνο), Κετσές, Διακάκης (76′ Νίκας)
ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Μαριάς (58′ λ.τρ. Χατζησουλεϊμάν), Ιωαννίδης, Θωνιάτης (74′ Φονσέκα), Μπεκιρλάρι, Μαργαρίτης, Χατζηφούντας (76′ Πής), Χατζηβασίλης, Βλαντιμίροφ, Δρόσος (69′ Συνεσίου)