Με πρωταγωνιστές Ντύρο- Κακούλλη και “λυτρωτή” Σκυλλαράκη ο “Άγιος”

Το 2Χ2 στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας έκανε ο Άγιος Γεώργιος που επικράτησε με 1-2 μέσα στην Σάλακο της τοπικής Ασπίδας, χάρις τα τέρματα των Ντύρου και Σκυλλαράκη μετά από δύο ασίστ του Κακούλλη.

Μετά την πρόκριση επί του Αστέρα Μασσάρων για το κύπελλο και τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον Πολύστρατο, οι Μαλωνίτες πήραν ακόμη ένα “τρίποντο” σε μία πολύ δύσκολη έδρα, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την επιθετική τους γραμμή και βρίσκοντας λύση από τον… πάγκο.

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Κακούλλης έκανε άνω- κάτω την αντίπαλη άμυνα και οι Σάββας Ντύρος και Σάββας Σκυλλαράκης σκόραραν τα τέρματα της επικράτησης των φιλοξενούμενων, με τον δεύτερο να χαρίζει για δεύτερη φορά φέτος τη νίκη στην ομάδα του. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κυριακάκης για την ομάδα του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να “φλερτάρουν” με το γκολ έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Κακούλλη όπου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” ήταν άκρως επιθετικοί και ο Κακούλλης που σε μία ακόμη φάση “ανακάτεψε” την αντίπαλη άμυνα, έβγαλε την σέντρα για να έρθει το 0-1 στο 12′ με την φοβερή κεφαλιά του Ντύρου που μπήκε νωρίτερα αναγκαστικά στο ματς και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι, αφού οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αμυντικά, ωστόσο επιθετικά παρά την διάθεση που έδειξαν, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ψαρά.

Αυτό συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο όπου μπήκαν πολύ πιο δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση που δικαιούταν στο 54ο λεπτό. Έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του “Αγίου”, ο Γιορδαμνής ήταν αυτός τελικά που με εξαιρετικό τρόπο έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Κυριακάκης έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα για το 1-1 της Ασπίδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά από την αρχή, αλλά τα αρκετά φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία σ’ ένα ματς που… πήγε στην δύναμη και πολλοί πίστεψαν πως θα ολοκληρωθεί ισόπαλο.

Ωστόσο ο Γιάννης Χατζησταμάτης είχε… άσο στο μανίκι και τον “πέταξε” την κατάλληλη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάββας Σκυλλαράκης που ξεκίνησε “ζεστά” την σεζόν με δύο γκολ στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα στα Μάσσαρι, πέρασε ως αλλαγή στο 70′ και παρότι ανέτοιμος λόγω ενοχλήσεων στην μέση, έδειξε την ποιότητα του και την εκτελεστική του δεινότητα.

Στην φάση του 74′ ο Κακούλλης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το γύρισμα προς τον Κοστόφ το πλασέ του οποίου βρήκε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του στημένου από τον Κακούλλη και την καρφωτή κεφαλιά του Σκυλλαράκη ο Άγιος Γεώργιος πήρε και πάλι το προβάδισμα με 1-2 και το διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν για το ακυρωθέν τέρμα του Καργάλη στο 82′, ωστόσο ο βοηθός Χατζημανώλης είχε σηκώσει έγκαιρα το σημαιάκι του υποδεικνύοντας σε θέση οφ- σάιντ τον σκόρερ.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Χατζημανώλης, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ασπίδα: Στεργενάκης, Κυπραίος, Ζαμαντάκης, Γιορδαμνής, Συράκος (57′ Χατζηκαλημέρης), Καλογερόπουλος, Κυριακάκης, Μάχλης (80′ Δανελλάκης), Κώστας (73′ Βολιτάκης), Παπαγεωργίου, Καρτάλης

Άγιος Γεώργιος: Ψαράς, Γερακούδης, Σακελλάρης, Ζόλταν, Γιωργάς, Χατζηνικόλας (57′ Χατζημανώλης), Λούππος, Φαρμακαλής (70′ Σκυλλαράκης), Κοστόφ, Κακούλλης (90′ Σκορδάς), Κοτσίκος (7′ λ. τρ. Ντύρος)