Το… γύρισε και διατηρήθηκε στην κορυφή ο Απόλλων Καλυθιών

Δύσκολο απόγευμα είχε όπως αποδείχθηκε ο τοπικός Απόλλων στο γήπεδο Καλυθιών κόντρα στον Ορφέα, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και με τη νίκη 2-1 για την 6η αγωνιστική έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με δύο… συγκάτοικους.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά αποδείχθηκαν απρόσεκτοι αμυντικά και στις προσπάθειες των “ερυθρόλευκων” να βγουν στην κόντρα.

Σε μία εκδήλωση αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων, ο Στεργιόπουλος κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Από τα 11 βήματα ο Κόκα “νικήθηκε” από τον πορτιέρο του Απόλλωνα, αλλά στην επαναφορά έγραψε το 0-1 στο 30ο λεπτό.

Το ζητούμενο στην συνέχεια του ματς για το συγκρότημα του Κώστα Καμπούρη ήταν να φτάσει στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα και αυτό το πέτυχε στο 39ο λεπτό με την κεφαλιά του Φωτεινή που έκανε το 1-1 και αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η πίεση των Καλυθενών για την ανατροπή απέδωσε “καρπούς” στο 67′ με το πλασέ του Γιορδαμνή που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Ορφέα και “τελείωσε” ιδανικά την φάση για το 2-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε, παρά την πίεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά.

Διαιτησία: Σπάρταλης, Αναστασοπούλου, Λυριστής

Συνθέσεις:

Απόλλων: Κουφάλης, Νικολός, Φωτεινής, Διακουράκης, Θεοδοσίου, Φλεβάρης (46′ Καντιμοίρης), Κυρίτσης (11′ λ. τρ. Σαββούλης), Χατζηκοσμάς, Πέπα (73′ Καλαϊτζίδης), Ιντρίζι (37′ Γιορδαμνής), Γεωργιάδης

Ορφέας: Καστανάκης, Τσικούρης, Τσακίρης, Αντωνιάδης, Ντουρμισλάρι, Σβέρκος (55′ Αυγουστάκης), Στεργιόπουλος (77′ Μαχραμάς), Μαγιόγλου, Τζοβαλίν (82′ Προσμίτης), Κόκας, Ζαφερέρας