Αφυπνίστηκε και κέρδισε ο Κλεάνθης, “βουλιάζει” το Βάτι

Τη νίκη με 1-3 στο γήπεδο Βατίου πανηγύρισε ο Κλεάνθης που επικράτησε με ανατροπή του τοπικού Διαγόρα για την εξ αναβολής 9η αγωνιστική. Τετάρτη φετινή νίκη για τους Παραδεισιώτες που ανέβηκαν στον βαθμολογικό πίνακα, ουραγός με έναν βαθμό παραμένει το συγκρότημα του Γιάννη Καμπούρη.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ και στο 5′ ο Δαρζέντας είπε “όχι” στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Βουτσινά.

Στο 13′ ήρθε η διπλή χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Ανδρέα Σταύρου, όταν αρχικά ο Ποζατζίδης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Ευγενικού και εν συνεχεία ο Δαρζέντας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Μπαούρη.

Σταδιακά ο ρυθμός του έπεσε, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να ελέγχουν το ματς, αλλά και τους γηπεδούχους να ψάχνουν την κόντρα επίθεση και να απειλούν στο 43′ όταν ο Κατσαρής έκανε από τα δεξιά την σέντρα- σουτ και ο Σαμολαδάς απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Νωρίς στην επανάληψη οι Βατενοί πήραν το προβάδισμα και άλλαξε η μορφή του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα στο 54′ ο Πάνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Σαμολαδάς έχασε την μπάλα και ο Πουλάι με κενή εστία έγραψε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Κλεάνθης έκλεισε τα καρέ του τον Διαγόρα και σε συνδυασμό με την αδυναμία των γηπεδούχων να κρατήσουν μπάλα, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ.

Αυτό ήρθε στο 70′ από το λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Βατενών το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Βουτσινάς περνώντας κάθετη μπαλιά στον Ευγενικό και ο τελευταίος με άψογο πλασέ στην απέναντι γωνία ισοφάρισε σε 1-1.

Μέχρι να… συνέλθει ο Διαγόρας, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Στο 76′ ο Βουτσινάς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-2.

Δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια η γηπεδούχος ομάδας πάρα την… υπερφόρτωση στη επίθεση από τον Καμπούρη και τα πάντα τελείωσαν στο 85′ με την αποβολή του Καραγιάννη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 88′ ο Πελέκης με συρτή μπαλιά από τα δεξιά βρήκε τον Μπαούρη που με προβολή από το ύψος του δεύτερου δοκαριού διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Μαυρουδής, Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Διαγόρας Β.: Δαρζέντας, Κατσαρής, Καραγιάννης, Αδάμος (80′ Εξουζίδης), Ζερβός Β., Θεοδώρου (55′ Παναγιωτόπουλος), Ποζατζίδης (80′ Παπουρδάνος), Πλαγγέτης, Λαζίδης, Πουλάι, Πόλο

Κλεάνθης: Σομολαδάς, Κρομμύδας, Χαριτάκης, Χατζηκυριάκος, Κορκίδας, Γιαννίκος (61′ Πελέκης), Παπακωνσταντίνου (38′ Καβουκλής), Μπερετούλης, Μπαούρης, Βουτσινάς (89′ Αρίφι), Ευγενικός