Η ΑΕ Κως είχε ψυχή, η νικήτρια Ρόδος αντοχές και ποιότητα


Δύσκολα έβαλε σήμερα το απόγευμα, στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα, η ΑΕ Κως στη Ρόδο, η οποία όμως είχε την ποιότητα και τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή και να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο, επικρατώντας με 4-2.
Τα «ελάφια» προηγήθηκαν στο 17’ με κεφαλιά του Κρητικού, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ψυχή και πίστη, ισοφάρισαν στο 42΄με τον Αρκούδα, που πήρε το «ριμπάουντ» μετά το φάουλ του Τογρού στο δοκάρι του Κεφάλα και στο 51’ έφτασαν σ’ ένα δεύτερο γκολ, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηφούντας και εκτέλεσε εύστοχα ο Οχτάρας.
Ο Σάκης Δέδες παρενέβη άμεσα, έκανε την πρωτοπόρο πιο επιθετική, οι ποδοσφαιριστές του δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν στην ανατροπή, χάρη στο μυαλωμένο και μεθοδικό παιχνίδι τους.
Στο 66’, ο Σουλάι σημάδεψε από τα αριστερά το κενό πίσω από τους αμυντικούς, όπου πετάχτηκε ο Μπίσσα και ισοφάρισε σε 2-2 με πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 75’ οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν ξανά, με τον Σουλάι να βγάζει την βαθιά μπαλιά και τον Μπίσσα να αποφεύγει τον Ντιμιτρίεβιτς στα αριστερά και να σκοράρει υπό δύσκολη γωνία.
Στο 82’ ήρθε η σειρά του Σουλάι να «υπογράψει» με γκολ τη δική του έξοχη εμφάνιση. Ο νεαρός αμυντικός ελίχθηκε όμορφα στη μεγάλη περιοχή του Ντιμιτρίεβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με δυνατό συρτό σουτ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημαράκης (Αλέκος, Δημόπουλος).
Οι συνθέσεις:
ΑΕ Κως
Ντιμιτρίεβιτς, Νυστάζος (38’ λ.τ. Τσιφτσίδης), Χιούσι, Κεφαλιανός Μ., Κοτσάκι, Τογρού (77’ Παπανικολάου), Χατζηφούντας, Αρκούδας, Οχτάρας, Κουρζής (89’ Κούτσικας), Κεφαλιανός Γ.
Ρόδος
Κεφάλας, Καντιμοίρης, Καμπούρης (53’ Κιοσέογλου), Σουλάι, Κρητικός, Δημητριάδης (51’ Τριχάκης), Ρίκκα (65’ Αλιμερκάι), Αμανατίδης, Κόστα, Τσουλάκος, Μπίσσα (89’ Λαζάρου)