Στα ζόρια κράτησε τον Διγενή ο «φονικός» Κλεόβουλος


Σε οδυνηρή εντός έδρας ήττα υποχρέωσε ο Κλεόβουλος τον Διγενή, συνεχίζοντας παράλληλα τη δική του εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι Κοσκινιάτες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να επιβάλλουν τον νόμο τους, στο πρώτο εικοσάλεπτο έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, πήραν τα ηνία και στο 27’ επιβεβαίωσαν τη… φονική αποτελεσματικότητά τους. Ο Ταγκάεφ υποδέχθηκε την μπάλα στα πλάγια αριστερά μετά από ωραίο άνοιγμα του Αθανασίου Α. και το παράλληλο γύρισμά του έδωσε στον Κολιοκώστα να κάνει το 0-1 με προβολή.
Οι γηπεδούχοι δεν συνήλθαν παρά μόνο στην ανάπαυλα, επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια με ισχυρή θέληση να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Όμως όπως συνέβη στις αρχές του πρώτου μέρους, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου, η ομάδα του Μιχάλη Τσιβρινή δεν βρήκε το γκολ, έχασε την επιθετικότητά της και στο 60’ ο Κλεόβουλος χτύπησε ξανά, σβήνοντας τις ελπίδες της για κάτι καλό. Ο Αθανασίου έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο έμπειρος Αλέκος Κακλαμάνος σούταρε χωρίς δισταγμό στην κίνηση και το τελικό 0-2 ήταν γεγονός.
Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος μπάλα έπαιζε η… ψυχολογία. Το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα φρόντισε να μη δώσει δικαιώματα απέναντι στους απογοητευμένους γηπεδούχους και η αποβολή του Μήλιου στο 92’ ήρθε αργά για να του κοστίσει.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσοπανάκης (Λάζος, Αυγενικού).
Οι συνθέσεις:
Διγενής
Μανωλάγκας, Σκούμπρος (55’ λ.τ. Γιουλβανίδης), Κώτης (78’ Εξουζίδης), Χουτεσιώτης, Κατσαμάκης, Χατζηνικόλας (63’ Σιαμαντούρας), Μαΐλης, Λυριστής, Κετσές, Πατσιαούρας, Διακάκης
Κλεόβουλος
Μήλιος, Μπαϊρακτάρης, Χαμιτάι, Τσελεπίδης, Κουκουτσέλας, Μαριεττάκης, Ευαγγελίδης (93’ Χρυσανθής), Αθανασίου Α. (87’ Γιαννιού), Κολιοκώστας (70’ Χατζηνικόλας), Κακλαμάνος Α. (81’ Αθανασίου Π.), Ταγκάεφ