Μάγκας ο ΑΕΡΑ, νίκησε Ορφέα και αναποδιές


Τα δύσκολα είναι για τους μάγκες και τέτοιος ήταν σήμερα ο ΑΕΡΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν πτοήθηκε, στο βαθμολογικά εκτός έδρας κρίσιμο παιχνίδι με τον Ορφέα, από την αποβολή του τερματοφύλακά του Τζήμα στο 20’, αλλά πήρε δύναμη από την αναποδιά και απέδρασε μ’ ένα καθαρό 4-2.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Κώστα Καμπούρη προηγήθηκαν με το «καλημέρα». Δύο λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, ο Ποζατζίδης πέρασε κάθετη πάσα στον Μαθιό, ο οποίος έκανε το 0-1 με άψογο πλασέ. Οι γηπεδούχοι συνήλθαν σχετικά γρήγορα και πήραν για τα καλά τα πάνω τους, όταν βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο δεύτερος βοηθός Μοσχάτος έκρινε πως ο Τζήμας έπαιξε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, ακολούθησε η απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα και οι εντονότατες διαμαρτυρίες των Αφαντενών. Η απόφαση δεν άλλαξε, ο ΑΕΡΑ συνέχισε με δέκα και στο 37’ ο Στεργιόπουλος έφερε το ματς στα ίσια με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 40’, ο Μαθιός ανατράπηκε από τον Θέμελη και ο Μπεγλεκτσής έκανε το πέναλτι γκολ (1-2), ενώ εξίσου γρήγορα και αποτελεσματικά αντέδρασε ο ΑΕΡΑ στο δεύτερο μέρος, μετά γκολ που δέχθηκε στο 49’ από την κεφαλιά του Στεργιόπουλου, μετά από σέντρα του Λουκίσσα. Στην επίθεση που ακολούθησε ο Μπεγλεκτσής το πήρε προσωπικά, σκοράροντας με άπιαστο μακρινό σουτ, ενώ στο 59’ ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ, με το οποίο έστειλε την μπάλα μπροστά από τον Μαθιό και του έδωσε την ευκαιρία διαμορφώσει το τελικό 2-4.
Μέχρι το τέλος του αγώνα οι απογοητευμένοι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα έναν ΑΕΡΑ, που προστάτεψε έξυπνα και αποτελεσματικά το προβάδισμά του.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης (Τσέτσος, Μοσχάτος).
Οι συνθέσεις:
Ορφέας
Θέμελης, Τσικούρης, Τσακίρης (43’ λ.τ. Μαλανδρής, 52’ Ντουρμισλάρι), Αντωνιάδης, Μαγιόγλου, Δαφερέρας, Τζοβαλίν, Τσακμακίδης (70’ Κουκούτσης), Στεγιόπουλος, Λουκίσσας, Αυγουστάκης (59’ Γκρίζης)
ΑΕΡΑ
Τζήμας, Στελλάς, Πιτσουρδάκης, Τάχος, Γιαννακάκης, Ροκάι, Γαϊτάνος, Ποζατζίδης (69’ Αμπαζάι), Φιλιππάκος (28’ Κοντογιωργάκης), Μαθιός (78’ Χατζηβαλσάμης), Μπεγλεκτσής (90’ Καλογήρου)