Διαφήμισαν το ποδόσφαιρο ο νικητής Ηρακλής και ο Κλεάνθης


Την αίγλη των συναρπαστικών αγώνων που έδιναν μεταξύ τους στο παρελθόν θυμήθηκαν οι γείτονες Ηρακλής Μαριτσών και Κλεάνθης, οι οποίο αναμετρήθηκαν για την 3η φάση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου.
Μετά από ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ο Ηρακλής πήρε τη νίκη με 4-3 και οριστικοποίησε το ραντεβού του με τον Ιάλυσο στο Οικονομίδειο.
Η καλή μέρα για τον φίλαθλο κόσμο φάνηκε από το ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 2’, ο Κλεάνθης άνοιξε το σκορ με φάουλ του Μπαούρη από τα πλάγια δεξιά.
Στο 5’ ο Γεωργαλλής απάντησε με κοντινή κεφαλιά, αξιοποιώντας τη σέντρα του Κούρου, στο 11’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά με νέο φάουλ, αυτή τη φορά του Μπερετούλη, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λερογιάννης, ο οποίος εκτέλεσε με άψογα σουτ στο 20’ και στο 22’, ανατρέποντας την κατάσταση για λογαριασμό των γηπεδούχων.
Το ίδιο δυναμικά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Στο 52’ ο Κρομμύδας έβγαλε σέντρα για τον Μπαούρη, που έκανε με προβολή το 3-3, στο 60’ ο Παφιάκης είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι και στο 66’ ο Ηρακλής ανέκτησε το προβάδισμα, αυτή τη φορά τελεσίδικα.
Ο Γεωργαλλής ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Χαριτάκη που είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του, στη συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και με τον τρόπο αυτό διαμόρφωσε το τελικό 4-3, καθώς με παίκτη λιγότερο, ο Κλεάνθης δεν είχε τις δυνάμεις να επιστρέψει κόντρα στον στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερο και πολύ πιο επιθετικό Ηρακλή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κυρίτσης (Κοκμοτός, Διακοφιλιππής).
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής Μαριτσών
Παπαμιχαήλ, Παπαδημήτρης, Τσούφιος, Παφιάκης, Καλαϊτζίδης (79’ Βασιλώττος), Σκόρπος (89’ Καρίκης), Φελεσάκης, Σπάρταλης, Λερογιάννης (64’ Αναγνώστου), Γεωργαλλής, Κούρος (90’ Λενιού)
Κλεάνθης
Σαμολαδάς (78’ Ανδρέου), Κρομμύδας, Σιέχ, Χατζηκυριάκος, Κορκίδας (29’
λ.τ. Θανάρι), Χαριτάκης, Μπερετούλης (75’ Φούσα), Μπαούρης, Ευγενικός, Ζούλης, Καβουκλής