Με “λυτρωτή” τον Μαγιόγλου!

Σκούρα τα βρήκε ο Άρης στον Αρχάγγελο κόντρα στον Ορφέα και χρειάστηκε ένα γκολ του Μαγιόγλου στο 93′ για να πάρει τη νίκη με 1-0 και να ρίξει ακόμη περισσότερο στα… σχοινιά την ομάδα της Ρόδου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην “μάχη” που δίνουν για παραμονή και έφτασαν πολύ κοντά να τα καταφέρουν, ωστόσο στο φινάλε δεν άντεξαν την ασφυκτική πίεση των κιτρινόμαυρων.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα του και πρώτος απείλησε ο Ορφέας με ένα σουτ του Λουκίσσα που απομακρύνθηκε από τον Καραγιάννη στο 10ο λεπτό.

Η απάντηση ήρθε στο 21′ με την κεφαλιά του Δημητριάδη όπου η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 24′ ακυρώθηκε το γκολ του Καλοπήτα που ήταν εκτεθειμένος.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν η διπλή προσπάθεια από τους Δημητριάδη και Μόσχο στο 40′ όπου εξουδετέρωσε ο Θέμελης.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε με στόχο να πιάσει από τον… λαιμό τον Ορφέα και όσο περνούσε η ώρα τα κατάφερε σταδιακά.

Τα σουτ από τους Χατζηλιόντα και Παπαοικονόμου στο 47′ και το αμέσως επόμενο λεπτό αντίστοιχα έφυγαν ελάχιστα αουτ, ενώ η σέντρα σουτ του Γιακουμάκη στο 69′ απομακρύνθηκε με υπερένταση από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 74′ και το 75′ στις κακές αντιδράσεις του Θέμελη μετά από σέντρες του Παπαοικονόμου, η άμυνα των ερυθρόλευκων βρήκε τις λύσεις στα σουτ του Μόσχου και του Χατζηλιόντα και απομάκρυνε τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη χάθηκε και στο 79′ όταν ο Γιακουμάκης σέντραρε από τα αριστερά και ο Χατζηλιόντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Άρη αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στην τελική ευθεία του παιχνιδιού και η “λύτρωση” ήρθε στο 93′. Ο Παπαοικονόμου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αντωνιάδης στο πρώτο δοκάρι έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μαγιόγλου με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0 που χάρισε το “τρίποντο” στον Άρη.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Κομκοτός, Σαρρής

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Θοδωρή, Μαγιόγλου, Καλοπήτας, Δανάς, Δημουλάς, Χατζηλιόντας, Παπαοικονόμου (95′ Δουκίσσης), Μόσχος (97′ Σφυριαλλάς), Μπαρμπαντώνης (53′ Γιακουμάκης), Δημητριάδης

Ορφέας: Θέμελης, Τσικούρης, Τσακίρης, Αντωνιάδης, Δαφερέρας, Τζοβαλίν (94′ Γιαννόπουλος), Τσακμακίδης, Στεργιόπουλος, Λουκίσσας (80′ λ. τρ. Κουκουτσίν), Ντουρμισιάλ (89′ Μαχραμάς), Σβέρκος