«Ρέφαρε» ο ΑΕΡΑ απέναντι στον μαχητικό Κλεάνθη


Την ήττα που γνώρισε το προηγούμενο Σάββατο από τον Διγενή «έσβησε» ο ΑΕΡΑ με το σημερινό… εξ αναβολής 1-0 επί του Κλεάνθη, κατακτώντας υπερπολύτιμους βαθμούς που τον απομακρύνουν από τη ζώνη του άγχους.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ζωηρά στον βαρύ, λόγω βροχής, αγωνιστικό χώρο, απείλησαν με σουτ του Ποζατζίδη στο 5’ και στο 19’, όπως και μ’ ένα ακόμα του Τάχου στο 25’, ωστόσο μετά το πρώτο ημίωρο ο «λαβωμένος» από πολλά σοβαρά προβλήματα Κλεάνθης ισορρόπησε και είχε μία καλή στιγμή στο 42’, με κεφαλιά του Μπαούρη.
Πανομοιότυπα ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά, ο ΑΕΡΑ εμφανίστηκε πιο επίμονος και σταθερός στο κυνήγι του γκολ, το οποίο πέτυχε στο 69’ με πλασέ του Μαθιού, που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα που του πέρασε ο Μίρτσεβ.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι επέλεξαν να προστατέψουν το προβάδισμά τους, ενώ παρά την κούρασή του, ο Κλεάνθης δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να ισοφαρίσει, έστω κι αν έψαξε το γκολ με στημένες φάσεις. Στο 92’ παραλίγο να τα καταφέρει, όταν η σέντρα σουτ του Καβουκλή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 94’, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Ζούλη, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν Κυρίτσης (Κοκμοτός, Αυγενικού).
Οι συνθέσεις:
ΑΕΡΑ
Τζήμας, Πιτσουρδάκης, Τάχος, Ροκάι, Γαϊτάνος, Στελλάςς, Φιλιππάκος (67’ Καλογήρου), Ποζατζίδης, Μαθιός (91’ Κωνσταντινίδης), Μπεγλεκτσής (63’ λ.τ. Χατζηβαλσάμης), Τσουλάκος (67’ Μίρτσεβ)
Κλεάνθης
Σαμολαδάς, Κρομμύδας, Σιέχ, Χαριτάκης, Χατζηκυριάκος, Μπερετούλης, Ζούλης, Καβουκλής, Πελέκης, Μπαούρης , Αρίφης (64’ Ατσίδης)