Ουσιαστικός και ΑΕΡΑτος “απέδρασε” με νίκη από τη Λίνδο

Εκμεταλλευόμενος μια εκ των ευκαιριών που του παρουσιάστηκαν στο ματς, ο ΑΕΡΑ επικράτησε με 0-1 του Κλεόβουλου στην Λίνδο πάρα το γεγονός ότι έπαιξε για δεκαπέντε λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι που είδαν τον αντίπαλο τους να ξεκινάει καλύτερα και τον Τζήμα στο 7′ να μπλοκάρει την κεφαλιά του Αλέκου Κακλαμάνου, πήραν την προβάδισμα στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή.

Συγκεκριμένα στο 18′ ο Στελλάς έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Μήλιος ανέτρεψε με τα πόδια τον Μαθιό που πήγε να κάνει το πλασέ. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπαγκλετζής ευστόχησε για το 0-1.

Πάρα την διάθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, οι παίκτες του Δημήτρη Δογιάμα “έπεσαν” πάνω στην καλοστημένη άμυνα των “ερυθρόλευκων” που δεν τους επέτρεψε να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή, ενώ στο 38′ -πάρα τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για πέναλτι- ο διαιτητής είπε παίζεται στο μαρκάρισμα του Πιτσουρδάκη πάνω στον Αντώνη Αθανασίου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Παπαδόπουλου, αλλά ο Μαθιός στην αντεπίθεση πλάσαρε αδύναμα και δεν τελείωσε με γκολ την εξαιρετική του ατομική προσπάθεια στο 48ο λεπτό.

Μπορεί ο Κλεόβουλος να είχε την μπάλα και να την “γυρόφερνε” στη περιοχή του Τζήμα, αλλά ο ΑΕΡΑ ήταν αυτός που απείλησε εκ νεου στο 63′ με το πλασέ του Μπαγκλετζή μετά τη πάσα του Μαθιού, όπου η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Λινδιακούς χάθηκε στο 71′ με τη σέντρα του Ταγκάεφ και το πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή του Αλέκου Κακλαμάνου όπου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75′ μετά από υπόδειξη του α’ βοηθού Σαρρή, ο Αντωνάς έβγαλε τη κόκκινη κάρτα στον Τάχο για εξύβριση, αλλά παρότι αγωνίστηκε για το υπόλοιπο του ματς με δέκα παίκτες, ο ΑΕΡΑ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και πήρε μια σπουδαία νίκη.

Διαιτησία: Αντωνάς, Σαρρής, Λάζος

Συνθέσεις: