Έκπληξη μύρισε για όση ώρα γούσταρε ο Γεωργαλλής


Το φαβορί ήταν εξ αρχής γνωστό, οι περισσότεροι περίμεναν μία εύκολη νίκη του Ηρακλή σ’ ένα αδιάφορο απόγευμα, όμως ο ουραγός Ορφέας είχε τις αντιρρήσεις του και φρόντισε να κάνει το ματς πιο νόστιμο. Το γκολ που πέτυχε στο 2’ Στεργιόπουλος, με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Τσικούρη κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών κι αν ο σκόρερ ήταν λίγο πιο τυχερός στο 25’, το σκορ σίγουρα δεν θα «έγραφε» 3-1 υπέρ των «ροπολοφόρων» και ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Όμως με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, η Ηρακλής έχει την εμπειρία και την ποιότητα να ξέρει να αντιδρά και το έκανε, μετά από κάμποσες χαμένες ευκαιρίες, με τον συνήθη ύποπτο Γεωργαλλή, που αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 με πλασέ στο 35’ και στο 43’ έκανε το 2-1, ξανά με πλασέ από κοντά, τελειώνοντας ιδανικά τη φάση που ξεκίνησε με την ωραία μπαλιά του Λερογιάννη και το παράλληλο γύρισμα του Καλαϊτζίδη.
Στο 60’ ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή έφτασε στο χατ τρικ, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στην ανατροπή του από τον Αντωνιάδη.
Ο Ορφέας δεν είχε τις δυνάμεις να αντιδράσει, ο Ηρακλής δεν είχε τη διάθεση να πατήσει το γκάζι και το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δουλγέρης (Κασιώτης, Τσιβίτης).
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής Μαριτσών
Παπαμιχαήλ, Παπαδημήτρης Μ., Τσούφιος, Καλαϊτζίδης (87΄Παπαδημήτρης Χ.), Φελεσάκης, Σκόρπος (66΄Βασιλώττος), Ανδρεόπουλος, Λερογιάννης, Σπάρταλης (87’ Λενιού), Αναγνώστου (83’ Καρίκης), Γεωργαλλής
Ορφέας
Θέμελης, Τσικούρης, Τσακίρης, Αντωνιάδης, Δαφερέρας (66’ Λουκίσσας), Τζοβαλίν, Στεργιόπουλος (83’ Παπαδιός), Τσακμακίδης (86’ Γιαννόπουλος), Μαχραμάς (46’ Καπέσιος), Αυγουστάκης, Ντουρμισλάρι