Στο «σβηστό» η Ρόδος, αξιοπρεπής ο Διαγόρας Βατίου


Άλλους τρεις βαθμούς από αυτούς που της απέμειναν για να στεφθεί πρωταθλήτρια και μαθηματικά έσβησε σήμερα η Ρόδος. Ο Διαγόρας Βατίου ήταν φιλότιμος και μαχητικός, όμως μόνο αν συνωμοτούσε το σύμπαν θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη μεγατόνων απέναντι στην, κατά γενική ομολογία, μακράν πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, οπότε το τελικό 3-0 μοιάζει με σκορ ρουτίνας, που θα ξεχαστεί γρήγορα και από τους δύο.
Τα «ελάφια» βρήκαν το πρώτο γκολ τους ένα λεπτό μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Αμανατίδης έστειλε την μπάλα στο σημείο που έπρεπε από τη γωνία του κόρνερ, βοηθώντας τον Σουλάι να κάνει με προβολή το 1-0. Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν ένα γρήγορο δεύτερο γκολ και με την παθιασμένη αμυντική προσπάθειά τους, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να τους καθυστερήσουν. Το 2-0 έγινε στο 35’ και πάλι από κόρνερ, που εκτέλεσε ο Μπίσα και μετέτρεψε σε γκολ ο Λαζάρου, με κεφαλιά. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αμανατίδης είχε σουτ στο δοκάρι, στο 55’ και μετά από ωραίο συνδυασμό των Νάκα-Κόστα, ο Τσουλάκος έκανε με σουτ, μετά από πάσα του δεύτερου, το 3-0 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι δύο ομάδες δεν το πίεσαν περισσότερο, κράτησαν δυνάμεις για τη συνέχεια και μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε μία χρήσιμη προπόνηση.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αυγενικού (Στεφανάκης, Κωτσόπουλος).
Οι συνθέσεις:
Ρόδος
Ράντζα, Καντιμοίρης, Καμπούρης (46’ Νάκας), Σουλάι (27’ Γεωργίου), Λαζάρου, Τριχάκης (55’ Αλιμερκάι), Δημητριάδης, Αμανατίδης, Κόστα (65’ Κεχαγιόγλου), Τσουλάκος, Μπίσα
Διαγόρας Βατίου
Δαρζέντας, Ζερβός, Κωστάκης, Αδάμος, Έλληνας (70’ Θεοδώρου), Παναγιωτόπουλος (62’ Καραγιάννης), Λαζίδης, Κατσαρής, Πουλάι, Καλημέρης (55’ Πόλο), Χότζα (46’ Πλαγγέντης)